Skip to Content

Havenrock II

Na het overweldigende succes van de eerste Havenrock vorig jaar, organiseert stichting Heavy Rocks dit jaar een nieuwe editie. Ten opzichte van vorig jaar zijn er een aantal zaken veranderd. De inrichting van de zaal is anders, de line-up richt zich meer op de metal en in plaats van één, zijn het nu twee dagen vol gitaarmuziek. De locatie is ongewijzigd, dat is nog steeds het DAVO-pand te Deventer. De data zijn vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober aanstaande.

Vrijdagavond 30 september staat Havenrock in het teken van de covers en de tributes. De zaal zal omstreeks 19.30 uur open gaan, waarna het om 20.30 uur tijd zal zijn voor PLUSMINUS. Deze Harderwijkse coverband zal de zaal opwarmen met covers van onder andere AC/DC, Kiss en Thin Lizzy. Binnen de metalscene geldt de groep echt als een stel feestmakers. De tweede band van de avond is SNAGGLETOOTH, voor de liefhebbers zeker geen onbekende. Al jaren geldt dit gezelschap namelijk als dé Motörhead tributeband van Nederland. Doe je ogen dicht en je waant je echt bij een concert van Lemmy en de zijnen. Na twaalven is het al tijd voor de laatste band van de avond, local heroes SKULL CRUSHER. Ooit begonnen als een vader en zoon project voor de regio, inmiddels een goed geoliede trash metal machine. In Deventer en omgeving een echte legende en daarom de terechte afsluiting van deze avond, wat gezien kan worden als de pre-party voor de volgende dag.

Zaterdag 1 oktober staat in het teken van het echte Havenrock. Een hele dag metal in al zijn facetten met een hoop primeurs en verrassingen. De zaal gaat open om 12.00 uur. Reeds om 12.45 uur staat de eerste band op het Deventerse podium te knallen en dat zijn de Venrayse mannen van ALL SEASONS REMAIN. Ze spelen trash metal met een vleugje death. Ze zijn pas bezig sinds 2008 en hun debuutalbum komt een dezer dagen uit. Een energieke openingsact is wat de bezoeker te wachten staat. Als tweede staat BALDRS DRAUMAR op het podium. Deze folkmetalband komt uit het Noorden van ons land. Nog verder noordelijker liggen de roots van hun muziek. Ondanks hun prille bestaan stond de groep al op Dokkem Open Air en in het voorprogramma van In Extremo. Hierna is het tijd voor de industrial death metal van NEXT WASTE DIMENSION. Na 11 jaar, 3 demo’s, 2 albums en ontelbare optredens zal dit de laatste show ooit zijn van de heren. Denk hierbij aan een energieke livemix van The Prodigy met Suffocation en dat alles ondersteund door een heuse VJ. Nu al een van de hoogtepunten van Havenrock net als de volgende band. Velen dachten namelijk dat het nooit zou gebeuren, maar de organisatie is trots te melden dat zij METHYLBENZEEN hebben weten te strikken voor een eenmalige reünieshow. In de jaren ’90 maakten de dame en heren van deze Nederlandstalige punkmetalband de podia in het Oosten van het land onveilig met liedjes van hun enige album Guacamole. En ook hierna een primeur op het podium van Havenrock. De relatief nieuwe Deventerse metaltrots GRIM ORDEAL zal namelijk zijn debuutalbum presenteren aan het publiek. Ook al is deze hardcore deathmetalband kort bij elkaar, de leden ervan zijn goed ervaren vanuit diverse bands uit het verleden zoals Bloke en Exposing Innards. Als een na laatste act van de avond het Zutphense IZEGRIM. Binnen de scene en de regio behoeft de band nauwelijks introductie. Sinds de oprichting in 1996 timmert de band namelijk behoorlijk aan de weg met hun trashmetal met Zweedse invloeden. Met frontvrouw Marloes hebben ze een grote blikvanger voor het mannelijke publiek in huis. Alleen al dit jaar waren ze te bewonderen op onder andere de Zwarte Cross, Tattoofest en zelfs in het buitenland op het Alcatraz festival. Bekend en berucht dus in binnen- en buitenland wat ook te danken is aan hun laatste, sterke album Code of Consequences. Als afsluitende act is het Apeldoornse THE LUCIFER PRINCIPLE geboekt. In 2004 vloog de band uit de startblokken met twee zeer goed ontvangen demo’s, welke hun eigenzinnige deathmetal bevatte. Anno nu is de band een graag geziene gast op metalfestivals vanwege hun energieke performances met een knipoog. Vandaar dat de groep in het verleden al een graag geziene gast was op diverse festivals in heel Europa en ze reeds op hetzelfde podium stonden als Soulfly, Iron Maiden en Carcass.

Datum: 30 september 2011 - 2 oktober 2011
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: 17,50
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda