Skip to Content

Havenrock

Stichting Heavy Rocks is een nieuwe stichting die zich richt op het organiseren van rock- en metalconcerten en –festivals in de stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen. Hun eerste wapenfeit zal het Havenrockfestival zijn in het vmDavo-pand te Deventer, gelegen in het Havenkwartier. Dit festijn zal gehouden worden op zaterdag 2 oktober.

De zaal gaat om 11:30 uur open. Om 12:00 uur zal Make Waves het gebeuren muzikaal aftrappen. Deze Zutphense/Deventerse rockband is relatief nieuw, maar bestaat uit oude rotten. De muzikanten hebben reeds hun sporen verdiend in bands als The Monolith Deathcult, Bloke, Deluzion en Abominabilis. Verwacht echter geen zware riffs, maar melodieuze, moddervette rock.

Tweede band van de dag is Kerosine. Deze heren bedienen het publiek met pompende bluesrock met de versnelling op een hoog tandje. Covers van Motörhead en Peter Pan Speedrock tot eigen werk.

Dan is het tijd voor Trashed. Zoals de naam al verraad, gaat het hier om trash metal. Ondanks de jeugdige leeftijd van de leden, wordt teruggegrepen naar de begintijd van deze muziekstijl. Dat blijkt ook wel uit het feit dat ze reeds het podium deelde met legenden als Flotsam and Jetsam en Forbidden.

Na twee acts met het nodige (gitaar)geweld, schakelen we over naar Visual Blind. Deze regionale trots heeft in het verleden met meerdere tegenslagen te maken gehad. Maar met de nieuwe line up is de band weer helemaal terug. Nieuwe zangeres Daniëlle (ex-Why She Kills) zal ons met haar warme stemgeluid de melodieuze gitaarpartijen en vloeiend tapijt van toetsen voorzien van een prettig moment van symfonische progrock. Tevens zal tijdens dit optreden hun nieuwste CD gepresenteerd worden in de nieuwe samenstelling.

Ook aan de liefhebbers van brutal death metal zal gedacht worden. Deze groep wordt namelijk bediend door de heren van Caedere. Ook hier weer geen onbekende uit het genre. Zowel het binnen- als buitenland lag inmiddels aan de voeten van deze band. Zij zullen aantreden met de nieuwe drummer Allard van der Kuip. Hun nieuw te verschijnen album Fractured Insanity zal uiteraard gepromoot worden.

Lost Insanity is de naam van een ware hardrocksensatie. Oude tijden herleven met een vleug nieuw elan. Eind vorige eeuw besloot de groep uit elkaar te gaan, maar anno 2010 zijn ze weer helemaal terug met eigen werk waarmee de dames en heren de jaren ’80 laten herleven. Vergelijk ze gerust met illustere namen als Sleeze Beez en Whitesnake.

TheName is de naam van een groovy rock/metalband die op het punt staat van een doorbraak bij het grote publiek. Maar liefst 4 CD’s zijn er reeds verschenen van deze band rondom zangeres Hadassa. Live-ervaring bezitten ze genoeg getuige hun optredens met grootheden als Kamelot, We Are The Fallen (ex-Evanesense) en Epica.

Met gepaste trots weet stichting Heavy Rocks te melden dat Martyr de dag af zal sluiten. Deze heavy metal act is graag gezien op festivals in binnen- en buitenland. Op totaal eigen wijze brengen zij hun stoere metal. Zo waren ze reeds te bewonderen samen met Jaguar, Vicious Rumors, maar ook met Bert Heerink. Het bewijs dat de band een breed publiek aanspreekt en gezien kan worden als een ideale afsluiter.

 

Datum: 2 oktober 2010
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: 17,50
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda