Skip to Content

Het Hele Eiereneten van Loes ten Anscher bij Art-at-Endhouse

Installatie op basis van eieren van beeldend kunstenaar Loes ten Anscher. In Art-at-Endhouse geeft zij een licht ironisch commentaar op de huidige ontwikkelingsplannen in Broedplaats Deventer.

Binnen vormen de eieren de zin “Men krijgt eerder een kip door het ei uit te broeden dan door het kapot te slaan.” Buiten op de Amerikaanse vlag (‘Fading glory’ werk van Sander Schoonbeek) staat het echte citaat van Abraham Lincoln: “We shall sooner have the bird by hatching the egg than by smashing it.”

“Ik ben bezorgd over de ontwikkelingen, zoals die nu gebeuren in het Havenkwartier,” zegt beeldend kunstenaar Loes ten Anscher. “Het zo drastisch verhogen van de atelierhuren jaagt de kunstenaars, die de afgelopen jaren voor zulke goede initiatieven hebben gezorgd, de stad uit. En dat, voordat er goed geoogst kan worden van wat er in de broedplaats geïnvesteerd is.”

Het project is niet alleen een installatie, voor het eerst worden ook Knutteldorpers betrokken bij een kunstproject van Art-at-Endhouse in het Havenkwartier. Zaterdag 8 september van 12.00 tot 15.00 worden de 1161 eieren gratis uitgedeeld aan iedereen, die de kunstenaar een handgeschreven recept met eieren kan geven. Kunst in mijn Buurt heeft dit onderdeel, waarbij het artistieke en het sociale samenkomen, mogelijk gemaakt.

In Knutteldorp gaat de flyer mee met de uitnodiging voor de Klaverjasavond. Bram Emens, voorzitter Wijk 16: “Bij voldoende animo zou een mooi Eierreceptenboekje voor Knutteldorp een goed idee zijn.”

Kom zaterdag 8 september van 12.00 – 15.00 met uw handgeschreven favoriete eierrecept met daarop uw naam en straat naar Art-at-Endhouse, Mr. H.F. de Boerlaan 83 (hoek industrieweg) voor uw gratis eieren. (zolang de voorraad strekt)

Datum: 29 augustus 2012 - 30 september 2012
Tijd: 12:00 - 15:00
Entree: gratis!
Locatie: Art-at-Endhouse

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda