Skip to Content

Humorfestival

Van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 december zal het Theaterschip van zich laten horen tijdens het Humorfestival. Zowel de jongerengroepen als de volwassenen leggen op dit moment de laatste hand aan hun voorstellingen. Maar liefst 7 verschillende voorstellingen staan op het programma. JTS Theaterschip presenteert 5 van de 7 voorstellingen.

“Foe young Haai!” speelt zich af in het afhaalgedeelte van een Chinees-Japans restaurant. Hoe ongemakkelijk wordt het als het bankje waar je wacht op je eten te vol raakt? Wat gebeurt er in die keuken en hoe vies zijn die chipjes die in het mandje op de tafel staan? Vanuit improvisatie is een snelle en humoristische voorstelling ontstaan, gemaakt en gespeeld door de productieklas van het Theaterschip.

In de voorstelling “Knoop In Mijn Zakdoek” zien we hoe de cliënten van een bejaardentehuis hun dagen doorbrengen. Bezoek van familie krijgen ze al heel lang niet meer. De oudjes hebben alleen elkaar nog en proberen samen nog iets van hun oude dag te maken. Op het verplegend personeel kunnen ze ook niet rekenen, die houdt er een nogal merkwaardig idee van oude-dag-verzorging op na…

En wat heeft een wolf te maken met een biggetje, met een geitje, met een omaatje, met Roodkapje, met een jager, met Sneeuwwitje, met een prins, met 7 dwergen, met een heks, met Hans, met Grietje, met broodkruimels en met de Rattenvanger van Hamelen? Geen idee? Wij ook niet! Maar kom vooral kijken naar “De Wolf En De Appel”!

“Deet” gaat over daten… We kennen het allemaal: een gezellig hapje, een drankje, gelach, elkaar bevragen, eindigen met een kus en dan tevreden al dan niet naast elkaar in slaap vallen. Maar wat als het nou allemaal net even anders gaat dan dat je je had voorgesteld?!

De Musicalklas presenteert “Koor En Slag”! Een op improvisatie gemaakte muzikale interpretatie van een losgeslagen koor dat mee wil dingen naar de grootste korenprijs van Nederland. Maar van begin tot eind loopt het niet heel soepel op de repetitieavond. De 8 dames tellende groep heeft weinig oog voor Tobias, die na een doffe carrière in boybandindustrie nu aan de slag is als koordirigent.

De volwassenen van het Theaterschip spelen “Umami”. Ingrediënten: een directeur, werknemers en een feestje. Dat kan niet anders dan goed gaan zou je denken. In deze absurdistische voorstelling maken we kennis met het nieuwe bedrijf Umami. Op het eerste gezicht een gewoon bedrijf die een nieuwe start gaat maken. Maar tussen de regels door gebeuren er dingen die je liever niet mee zou willen maken. Toch zal iedereen tegen wil en dank moeten toegeven dat ze zeer herkenbaar zijn.

Naast de voorstellingen van de Theaterschool heeft het Theaterschip op woensdag en donderdag Rhythm Divine aan boord! Zij laten tijdens het Humorfestival zien wat ze kunnen op dansgebied. Een eigen interpretatie van een Moulin Rouge sfeer in hip-hop-stijl, maar dan weer niet op hip-hop-muziek.

Alle voorstellingen duren 30 minuten. De voorstellingen spelen om 19.00 uur, 20.00 uur, 21.00 uur en 22.00 uur. Alle voorstellingen zijn gratis te bezoeken en reserveren is niet nodig!

Bella Macchina verzorgt tussen de bedrijven door (en ook na afloop) voor de borrel en het nootje.

Elke dag heeft het Theaterschip een ander programma. Het programma kunt u vinden op deze website. Iedereen is van harte welkom aan boord. Het Theaterschip ligt in het Havenkwartier tegenover DokH2o.

Datum: 27 december 2011 - 31 december 2011
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Theaterschip

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda