Skip to Content

Ifigineia Koningskind

De Griekse tragedie Ifigineia wordt van donderdag 10 tot en met zaterdag 12 juni gespeeld in het DAVO-gebouw in het Havenkwartier. Het gezelschap is zeer gevarieerd, zowel in leeftijd als in ervaring. De jongste speelster is 13 en de oudste 53 jaar.

Ifigeneia Koningskind is een ontroerende, toegankelijke en moderne bewerking van het wereldberoemde stuk van Euripides, waarin Ifigeneia gedwongen wordt te snel volwassen te worden.

Koning Agamemnon staat klaar om uit te varen met zijn schepen naar Troje. Vanwege een eed die hij heeft afgelegd is hij verplicht zijn broer te helpen. En ja hoor, tante Helena, de vrouw van Menelaos is er vandoor gegaan met een Trojaan, ‘Met één of andere zak uit Troje’.

De oorlog moet snel beginnen om haar terug te halen. Echter, ‘Zonder wind kunnen de schepen niet naar Troje varen’. Agamemnon moet het meest onmenselijke en ondenkbare doen: hij moet zijn dochter Ifigeneia offeren voor de goden, pas dan zal de wind weer waaien.

Er komt een zware last op de schouders van het jonge meisje Ifigeneia te liggen. Een kind dat gedwongen wordt een beslissing te nemen die zelfs voor een volwassene veel te groot is.

Tekst: Pauline Mol
Regie: Rowdy Pelgrim
Spel: Danny ten Hag, Margo de Geest, Stephanie Verstift, Luca Sommerdijk, Diederik Jekel en Jos Debeij

Data en aanvangsttijden:
10 juni 20.00 uur
11 juni 20.00 uur
12 juni 15.00 uur en 20.00 uur

Datum: 10 juni 2010 - 13 juni 2010
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: 6 euro
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda