Skip to Content

Instruments Make Play festival

INSTRUMENTS MAKE PLAY is een nieuw festival waarin makers en bespelers van zelf gebouwde en uitgevonden instrumenten centraal staan. In Deventer, Rotterdam en Amsterdam vinden in november en december concerten, tentoonstellingen, workshops, een beurs en ontmoetingen plaats.

In Kunstenlab worden de museale aspecten van een aantal makers gepresenteerd in de vorm van een twee maanden lange tentoonstelling – met performance avonden op 1 en 8 december in Kunstenlab en De Perifeer.

SLUMBERLAND
Hoezo, installatiemuziek te arty farty? Muzikant en filmmaker Jochem Baelus (ex Echo Beatty) laat met Slumberland horen dat het ook anders kan. Haardrogers met mondharmonica’s, vervormde breinaalden, super 8 projectoren en een assemblage van drum- en naaimachines zijn de instrumenten van dienst, extra verrijkt door de (g)rauwe gitaarpartijen van Baelus. Denk ‘Suicide’ versus ‘Swans’. Leve de indringende grafstem en de donkere, alternatieve en repetitieve sound van Slumberland!

BMB CON
BMB con (Justin Bennett & Roelf Toxopeus) weten telkens weer te overtuigen door de inventiviteit waarmee geavanceerde geluidsexperimenten worden uitgevoerd. Ze treden op met een gevarieerd en altijd weer verschillend instrumentarium, op uiteenlopende en soms extreme locaties. Ze zijn voor Instruments Make Play uitgenodigd om tijdens een korte residency te onderzoeken hoe ze de akoestiek van de haven in het Havenkwartier van Deventer kunnen gebruiken als instrument. De uitkomst van dit experiment wordt op 8 december gepresenteerd in de vorm van een optreden.

GRAUTON (KAREN GEYER)
Karen Geyer is een geluidskunstenaar die actief is tussen Zürich en New York. Onder de naam “Grauton” bedenkt en bouwt ze haar eigen mechanische instrumenten, opgebouwd uit dagelijks objecten die Geyer manipuleert met eenvoudige materialen. Karen Geyer is misschien de initiator van haar geluidsinstallaties, maar als musicus neemt ze een meer terugtrekkende, ondergeschikte rol aan en laat ze haar machinale orkest over het algemeen zelf spelen. Ze kiest nummers aan haar mengtafel, filtert of versterkt bepaalde geluiden en creëert daardoor composities van ruis, polymetrische structuren en mechanische geluiden.

EXPO
De deelnemers aan de Instruments Make Play tentoonstelling met installaties, instrumenten, bijzondere uitgaven en geluidskunst zijn: OHM (Geert-Jan Hobijn, Radboud Mens, Gijs Gieskes), Karel van der Eijk, Jeroen Diepenmaat, Tom Verbruggen, Tristan Perich, Ole Nieling, Dianne Verdonk, Eli Gras, Radboud Mens, Sinta Wullur, Richard Bultitude, Tapetronic, BOT, Harco Rutgers.

INSTRUMENTS MAKE PLAY is een nieuw festival waarin makers en bespelers van zelf gebouwde en uitgevonden instrumenten centraal staan. In Deventer, Rotterdam en Amsterdam vinden in november en december concerten, tentoonstellingen, workshops, een beurs en ontmoetingen plaats.

Instruments Make Play wordt gecureerd en geproduceerd door Lukas Simonis (Klangendum/Worm – Rotterdam), Julie Dassaud (Kulter – Amsterdam) en Harco Rutgers (De Perifeer – Deventer). Check www.instrumentsmakeplay.nl voor meer informatie en het volledige landelijke programma!

Let op! Bij de entree aan de deur kan helaas niet gepind worden. Dus neem voldoende cash mee of koop je tickets online.

Datum: 8 december 2017
Deur open: 19:30 uur
Tijd: 20:00 - 23:00
Entree: € 10 (bestel tickets)
Locatie: Kunstenlab
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda