Skip to Content

Instruments Make Play festival

INSTRUMENTS MAKE PLAY is een nieuw festival waarin makers en bespelers van zelf gebouwde en uitgevonden instrumenten centraal staan. In Deventer, Rotterdam en Amsterdam vinden in november en december concerten, tentoonstellingen, workshops, een beurs en ontmoetingen plaats.

In Kunstenlab worden de museale aspecten van een aantal makers gepresenteerd in de vorm van een twee maanden lange tentoonstelling – met performance avonden op 1 en 8 december in Kunstenlab en De Perifeer.

TOM VERBRUGGEN
Tom Verbruggen (TokTek) is muzikant en instrumentmaker. Uit deze interdisciplinaire context is o.a. zijn ‘Crackle-Canvas’ serie geboren. ‘Crackle-Canvas’ is een serie interactieve schilderijen waarin het canvas bestaat uit ingebouwde luidsprekers, schakelaars, knoppen en kabels, die letterlijk als individuele instrumenten kunnen worden gespeeld. Als ze aan andere doeken uit de Crackle-Canvas serie worden verbonden, creëren ze een ensemble van bespeelbare geluidstekeningen. In de Instruments Make Play tentoonstelling hangen vier bespeelbare doeken. Op 1 december neemt Tom Verbruggen een vijfde Crackle-Canvas mee voor een optreden.

DIANNE VERDONK
Dianne Verdonk – performer, componist en instrumentontwikkelaar – zoekt de ultieme, persoonlijke vorm van muzikale expressie in de creatie en uitvoering van elektro-akoestische muziek. Al jaren werkte ze in verschillende contexten als een contrabas- en cello-speler, maar haar verlangen naar het maken en uitvoeren van elektronische muziek heeft haar gebracht tot de ontwikkeling van La Diantenne, een elektronisch instrument om haar persoonlijke behoeften voor expressie te realiseren. Bellyhorn – haar tweede instrument – is een deel van de tentoonstellingsperiode te zien in Kunstenlab en verkent een prominente rol voor visuele en lichamelijke interactie. Op 1 december treedt Dianne Verdonk op met rijk gekleurde liedjes, waarbij ze zichzelf begeleidt op La Diantenne.

KAREL VAN DER EIJK
Karel van der Eijk is een beeldend kunstenaar die installaties maakt waarin geluid en mechanica een sleutelrol hebben. Sommige van zijn installaties bewegen met een druk op de knop, anderen worden als een instrument gespeeld door het publiek of door de kunstenaar zelf. In deze tentoonstelling laat Karel van der Eijk twee al wat oudere instrumenten zien: het tafelpvcpijporgel en het potdekselorgel. Beiden kunnen door publiek worden bespeeld. Op 1 december treedt hij op met een gloednieuw instrument!

EXPO
De deelnemers aan de Instruments Make Play tentoonstelling met installaties, instrumenten, bijzondere uitgaven en geluidskunst zijn: OHM (Geert-Jan Hobijn, Radboud Mens, Gijs Gieskes), Karel van der Eijk, Jeroen Diepenmaat, Tom Verbruggen, Tristan Perich, Ole Nieling, Dianne Verdonk, Eli Gras, Radboud Mens, Sinta Wullur, Richard Bultitude, Tapetronic, BOT, Harco Rutgers.

INSTRUMENTS MAKE PLAY is een nieuw festival waarin makers en bespelers van zelf gebouwde en uitgevonden instrumenten centraal staan. In Deventer, Rotterdam en Amsterdam vinden in november en december concerten, tentoonstellingen, workshops, een beurs en ontmoetingen plaats.

Instruments Make Play wordt gecureerd en geproduceerd door Lukas Simonis (Klangendum/Worm – Rotterdam), Julie Dassaud (Kulter – Amsterdam) en Harco Rutgers (De Perifeer – Deventer). Check www.instrumentsmakeplay.nl voor meer informatie en het volledige landelijke programma!

Let op! Bij de entree aan de deur kan helaas niet gepind worden. Dus neem voldoende cash mee of koop je tickets online.

Datum: 1 december 2017
Deur open: 19:30 uur
Tijd: 20:00 - 23:00
Entree: € 10 (bestel tickets)
Locatie: Kunstenlab
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda