Skip to Content

Jeannette Hoekstra in Art-At-Endhouse

Sinds vrijdag 10 juni is in kunstruimte Art-at-end house het kunstwerk On speaking terms van Jeanette Hoekstra te zien. Met dit kunstwerk gaat Jeanette Hoekstra een visuele dialoog aan met het publiek. Vanuit de luie stoel begint het gesprek rustig, ‘naturel’, maar al gauw onstaat een kleurrijke woordenvloed die uitmond in een vlammend betoog.

Art-at-end-house is gesitueerd op een kruispunt in de wijk Knutteldorp/Bergweide, in het huidige Havenkwartier. (Hoek Mr. De Boerlaan – Industrieweg). Met haar lage grote ramen direct aan de straat confronteert deze voormalige buurtwinkel de argeloze voorbijganger op laagdrempelige wijze met hedendaagse beeldende kunst. Jeanette Hoekstra overschrijdt letterlijk de grenzen van deze tentoonstellingsruimte. De nietsvermoedende passant wordt ook buiten ‘aangeklampt’ deel te nemen aan het gesprek.

‘On speaking terms’ wordt gecompleteerd door een eeuwenoude uitspraak van de Chinese wijsgeer Confucius. Hiermee onderstreept Jeanette Hoekstra de kracht van het gesproken woord.

Wim van der Beek, kunstrecensent en schrijver, schreef over haar werk: “Zij converseert en communiceert met u en mij via de dingen. Haar voorwerpen zijn conversation pieces. Ze zijn gemaakt om het gesprek op gang te brengen en waardevolle inhoud te geven.”

‘On speaking terms’ is t/m 22 juli dag en nacht te zien.

Datum: 10 juni 2011 - 22 juli 2011
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Art-at-Endhouse

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda