Skip to Content

Jeroen Diepenmaat in Art-at-Endhouse

Aan de rand van het Havenkwartier, in een voormalige winkel op de kruising Industrieweg – Mr. H.F. de Boerlaan, is een nieuw kunstenaarsinitiatief verrezen: ‘Art-at-Endhouse‘.

Deze hoekwoning deed ooit dienst als snackbar, buurtwinkel en evangelische boekhandel. Nu is de voormalige winkel tentoonstellingsruimte, met als doel om zoveel mogelijk mensen uit alle lagen van de samenleving met kunst in aanraking te brengen.

Per tentoonstellingsperiode (4 tot 6 weken) is er werk te zien van zowel Deventer kunstenaars als kunstenaars uit andere delen van Nederland. Zo was er al een installatie te zien van Baufrau. Door op een ‘panic’ button te drukken, zette de toeschouwer zelf de installatie in werking. Een stel blowers bliezen bolletjes piepschuim gedurende 10 seconden rond en daalden neer op bergen ander piepschuim. “Beeldhouwen met piepschuim” riep een bezoeker, “… alsof je naar een building site keek, waar elk moment verder gebouwd zou worden” en “… spannend beeld, zo’n heuvel van piepschuim tegen een deur, die elk moment opengetrokken kan worden.”. Ook de twee politieagenten die proces verbaal opmaakten van een huisinbraak ter plaatse, drukten op het knopje.

In de komende maand juli staat het werk ‘Don’t let the sun go down on your grievances’ van Jeroen Diepenmaat tentoongesteld. Wederom wordt deze installatie in werking gezet met de rode knop aan de gevel. De tentoonstellingsruimte is nieuw en wordt goed bezocht. Mensen komen gericht kijken, maar ook zijn er veel passanten (fietsers, voetgangers) die voor het oversteken even op de knop drukken.

Datum: 2 juli 2010 - 31 juli 2010
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Art-at-Endhouse

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda