Skip to Content

Jerry Veldhuizen – Dead Wood

Onder de titel DEAD WOOD exposeert Jerry Veldhuizen vanaf 2 maart schilderijen en tekeningen bij WILLIE. De opening is op vrijdag 2 maart met superjazz van Bruut!

In zijn recente werk zoekt Jerry Veldhuizen naar datgene wat net wel of dat wat net niet zichtbaar is. Zijn grote (olieverf)schilderijen tonen landschappelijke motieven, met name bossen, die zich soms verdichten tot abstracte patronen. De werken vinden hun oorsprong in een fascinatie voor communicatieve, manipulatieve en verhullende processen in het maatschappelijk verkeer. Het werk kenmerkt zich door een veelzijdige verfstructuur en een opvallend gebruik van kleur.

Onderdeel van de expositie is de schilderijenreeks The sensible are never free, said the voice. Het zijn kleine gouaches op papier, soms gecombineerd met grafiet. De reeks, een beeldonderzoek geschilderd in heldere kleuren, appelleert aan een gevoel voor schoonheid. De onderwerpen – vooral ‘huizen’ – zijn vertrouwd maar vervreemden tegelijkertijd in een curieuze mix van geborgenheid en onbehagen.

Jerry Veldhuizen (Amersfoort, 1973) studeerde in 1996 af aan de CHK Constantijn Huygens te Kampen. Sinds 2006 documenteert en becommentariëert hij, bijna dagelijks, op www.basicdonkeyhealthcare.nl zijn werkproces. Jerry Veldhuizen woont en werkt in Heelweg.

Datum: 2 maart – 1 april 2012
Openingstijden: vrijdag 17:00u-1:00u, zondag 15:00u-23:00u
Opening: vrijdag 2 maart, 20:00u met live superjazz van Bruut!

Datum: 2 maart 2012 - 2 april 2012
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: WILLIE

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda