Skip to Content

Just Drawing

Tekeningen van Nederlandse en internationale kunstenaars in het Havenkwartier

Van 7 t/m 23 november is de tentoonstelling ‘Just Drawing’ te zien in het Havenkwartier te Deventer. De tentoonstelling is samengesteld door Arno Kramer. De opening is vrijdag 7 november om 19.00 uur, met openingswoord door kunstenares Helen Frik, een performance, band en dj. Vrijdag 21 november om 19.00 uur is er een debat over het ‘Hedendaagse Tekenen’.

Op verzoek van kunstenaarsinitiatief RC de Ruimte in IJmuiden stelde Arno Kramer een tekeningententoonstelling samen waaraan hij zelf ook met werk meedoet. Just Drawing wordt nu in een andere opstelling gepresenteerd in het Havenkwartier te Deventer.

Kramer heeft ervoor gekozen werk van een groep jonge kunstenaars te laten zien, gebaseerd op zijn ervaringen met “het autonome tekenen” op de Beeldhouwafdeling van de AKI (Akademie voor Beeldende Kunst in Enschede). Arno Kramer gaf er twintig jaar les en is daar twee jaar geleden mee gestopt. Al vele jaren is er op de Beeldhouwafdeling veel aandacht besteed aan tekenen en dat heeft er toe geleid dat sommige studenten met hoofdzakelijk tekeningen op hun eindexamenpresentatie zijn afgestudeerd. Na dat eindexamen hebben een aantal van deze kunstenaars juist het tekenen opgepakt om zich verder in te ontplooien. Enkelen van hen hebben ook al werk laten zien in galeries en kunstenaarsinitiatieven.

Het ging Arno Kramer er niet om zomaar een groepje oud-studenten bij elkaar te brengen, maar het is de kwaliteit van het werk die de belangrijkste reden vormt om deze groep kunstenaars uit te nodigen. Zij zien kans om binnen de mogelijkheden van het tekenen een krachtig eigen gezicht te laten zien. Het relatief grote aantal deelnemers uit Duitsland heeft te maken met de aantrekkingskracht die de AKI in Enschede van oudsher heeft op Duitse studenten.

De opening is op vrijdag 7 november om 19.00 uur. Er is dan onder andere een openingswoord door Helen Frik, een performance van Nina Boas, een optreden van The New J. Frank Parnell Experience en muziek van DJ Haas.

Op vrijdag 21 november vindt er, onder leiding van samensteller Arno Kramer, een openbaar debat plaats over het ‘Hedendaagse Tekenen’ met enkele van de exposerende kunstenaars. Arno Kramer zal ook kort iets vertellen over de achterliggende gedachte en de selectie voor Just Drawing. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Exposerende kunstenaars:
Caro Bensca – Nina Boas – Merijn Bolink – Christoph Both-Asmus – Sindy Butz – Sebiha Demir – Saske van der Eerden – Esther Jacobse – Filip Jonker – Marleen Kappe – Anke Koschinkski – Arno Kramer – Christoph Krümpel – Mirna Limon – Eva Meschede – Ekaterina Mitichkina – Stefanie Müller – Maria Neumann – Robbert Pauwels – Marleen Poot – Moritz Riedel – Karin Schipper – Nicole Schulze – Bérénice Staiger – Martijn Stellinga – Niki van Strien – Jana Troschke

Datum: 7 november 2009 - 23 november 2009
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda