Skip to Content

K3

Tentoonstelling van Amke Hulsbos, Nel Kamphuis en Marlous Wassenaar.

(G)een nieuwe meidengroep in Deventer, maar kunst tot de derde macht in het voormalig Davopand in het Havenkwartier! 3 kunstenaressen tonen tekeningen, schilderijen, collages, illustraties en zelfs nieuw werk dat nog moet groeien…Er worden nieuwe combinaties gezocht en gemaakt tussen drie kunstenaars die niet eerder samen hebben geëxposeerd. Nel Kamphuis en Marlous Wassenaar werken vanuit hetzelfde atelierpand in Deventer. Marlous en Amke kennen elkaar van de kunstacademie in Arnhem.

K3 is tevens een knipoog naar de afsluiting van de kinderboekenweek op zaterdag 16 oktober. Op die dag zijn de kunstenaars alle drie aanwezig om met het publiek nieuw werk te realiseren!

De expositie is niet eenduidig, maar de onderwerpen blijven in de wereld om ons heen: Mensen, dieren,… , maar ook: Vervorming, idealen, en processen waarop we de controle (dreigen te) verliezen…

Amke Hulsbos schildert met olieverf klassiek ogende vrouwenportretten. Pas als men langer kijkt valt op dat de vrouwen niet voldoen aan het huidige ideaalbeeld. Wanneer Amke begint met schilderen “kloppen” de portretten. Naarmate de uren verstrijken, speelt zij met hun verhoudingen en proporties. Op het moment dat de oppervlakkigheid wegvalt en de kwetsbaarheid door de schijnbare arrogantie heen breekt, ontstaat werkelijke schoonheid. De kwetsbare blik van vrouwen; de incongruentie tussen het ideaalbeeld en het actuele zelf.

Bij Nel Kamphuis gaat deze vervorming nog een stap verder; alles groeit en heeft zijn eigen groeiproces; een straaljager wordt een vogel, een helikopter een insect, een insect weer een mens, enz… Alle materialen gebruikt zij om haar werk te maken, waaronder veel organisch materiaal: Met niets iets maken en met veel aandacht voor de huid en materiaalgevoeligheid komen de beelden van Nel tot leven. Ook wil zij met deze expositie inzicht geven in haar creatieve proces en dit graag delen: Met niets iets maken en laten ontstaan uit de fantasie en het materiaal zelf! Boeiende wezens, maar ook koddig, mysterieus, aandoenlijk en verrassend.

Marlous Wassenaar studeert in 2008 af aan de kunstacademie Artez in Arnhem. Naast haar schilderijen toont zij in deze expositie ook haar illustraties. De materialen en ondergronden voor deze werken kunnen elke keer weer verschillen en de formaten zijn anders dan verwacht bij illustraties! Haar inspiratie haalt ze uit tijdschriften, een groot archief van foto’s, maar ook uit gebeurtenissen uit haar persoonlijke leven. Mensen en dieren zijn terugkerende thema’s en worden realistisch, vervormd of in opmerkelijke combinaties weergegeven.

Open: Elke zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur
(bezichtiging op afspraak ook mogelijk:06 16176737- P. Mangnus)
Opening: vrijdagavond 15 oktober, 20.00 uur

Datum: 11 oktober 2010 - 31 oktober 2010
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda