Skip to Content

Kabaalkanaal

WILLIE maakt onderdeel uit van het Overijssels kunstkanaal, een samenwerkingsverband van kleine podia op het gebied van beeldende kunst en vormgeving in Overijssel, opgezet door KCO, in Zwolle. Samen organiseren zij de beeldende kunstmanifestatie ‘De Oost West Connectie.’ Tussen eind april en eind juni zijn tien tentoonstellingen te zien in diverse expositieruimtes.

Voor deze expositie wil WILLIE zowel aansluiten bij het gezamenlijke thema van het Overijssels Kunstkanaal als bij het ~DIF-festival, een festival voor experimentele geluidskunst, dat in dezelfde periode valt. In het Havenkwartier werken veel kunstenaars en 15 van hen gaan onder de titel Kabaalkanaal een nieuw werk te maken naar aanleiding van een stuk muziek of geluid dat een ieder zelf kiest.

In het werk krijgt het thema De Oost West Connectie een vorm. Tijdens de expositie zullen de muziekstukken met de bijbehorende werken te horen en te zien zijn.

Zondag 20 mei 16.00 uur: feestelijke opening met The Jive In Show. DJ Jive (Wipneus & Pim), Pascal, Door en Dominique (Da Floawaz) maken in dit nieuwe project een mix van jazz, funk en hiphop.

Deelnemende kunstenaars:
Maarten Heijkamp, Gérard Schiphorst, Bart Folmer, Jean Klare, Margot Olde Loohuis, Jeroen Diepenmaat, Maaike Folmer, Prins Franken, Patrick Mangnus, Elio Debets, Freerk Wieringa, Harco Rutgers, Babet Olde Weghuis, Femke Teussink, Aukje Grouwstra.

Data en openingstijden van de expositie:
Zondag 20 mei 16.00 uur: feestelijke opening
26 en 27 mei, 2 en 3 juni, 9 en 10 juni: expo geopend op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur
Vrijdag 15 juni: expo te zien tijdens ~DIF-festival (7,50 entree), aanvang: 21.30 uur
Zaterdag 16 juni: van 13.00 uur tot 17.00 uur
Zondag 17 juni: van 11.00 uur tot 16.00 uur

Van 28 april t/m 16 juni is er in Zwolle de KCO Cultuursalon ‘De Oost West Connectie’, een overzicht van alle tentoonstellingen en centraal informatiepunt.
KCO, Kamperstraat 11-13, 8011 JL Zwolle / openingstijden: do t/m za 11-17 u

Deelnemers Overijssels Kunstkanaal:
Stichting Indigo Almelo (Almelo), Kunststichting de Werkplaats (Borne), Safe (Dalfsen), Perron 1 (Delden), Expositiehuis Den Ham (Den Ham), WILLIE (Deventer), KNSTSPR (Hardenberg), Gemeentelijke Expositieruimte Kampen (Kampen), Roestbak (Oldenzaal) en Galerie Steenwijk (Steenwijk). Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) in Zwolle is enerzijds deelnemer, anderzijds speelt zij een ondersteunende rol.

Datum: 20 mei 2007 - 17 juni 2007
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: WILLIE

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda