Skip to Content

Kabas **verplaatst vanwege Corona-virus

** We konden dit concert helaas niet door laten gaan op deze datum, vanwege het Corona-virus. Zodra dat mogelijk is, gaan we op zoek naar een nieuwe datum om dit concert alsnog plaats te laten vinden. Heb je al tickets gekocht? Je krijgt je geld natuurlijk terug.

Het in Gent gebaseerde kwartet Kabas laat zich beïnvloeden door het moment, door rede en waanzin en vertaalt dit naar muziek die geen luisteraar onberoerd laat. Improv jazz met een wel heel bijzondere combinatie van instrumenten.

De akoestische klankwereld van Kabas wordt uitgediept en in de verf gezet door het gebruik van een harmonium. Het instrument fungeert als extra lijm tussen de ritmes en textuur van de drums en komt verrassend dicht bij de klankkleur van zowel de dwarsfluit als de gestreken contrabas.

Kabas probeert elk geluid, dat de ter plaatse gecreëerde compositie nodig heeft, naar voren te brengen. Dat maakt hen meer dan enkel uitvoerder of instrumentalist. Het zijn vier componisten die samen creëren. Ze schilderen samen aan een vluchtig werk, een werk dat zich enkel op dat moment laat vangen.

Thijs Troch – Piano/harmonium
Jan Daelman – Fluit
Nils Vermeulen – Contrabas
Elias Devoldere – Drums

Datum: 22 maart 2020
Deur open: 14:30 uur
Tijd: 15:00
Entree: €7 voorverkoop, €10 aan de deur (bestel tickets)
Locatie: De Perifeer
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda