Skip to Content

Kabinetstel

Dit altaarstuk is niet ter ere van Maria. En een altaarstuk om iemand te eren, is het eigenlijk ook niet.

Het is zaterdag 19 februari en Anna Maandag is vandaag gestart met opbouwen in de tentoonstellingsruimte in Deventer ‘art-at-endhouse’. Morgen bouwt ze verder, dit doet ze niet in stilte. Zij heeft een gezelschap uitgenodigd om al werkend mee in dialoog te gaan. Deze wijze van kwetsbaar opstellen en je bloot durven geven, is zeldzaam te noemen, onder kunstenaars althans. Want wat gaat ze doen; besluit ze ingrepen te plegen op haar kunstwerk, die voortkomen uit zo’n gesprek? Welke afweging maakt ze en ziet de gesprekspartner dit ook terug?

Initiatiefnemer Aukje Grouwstra, wil in art-at-endhouse zowel kunstenaars uit Deventer als uit andere delen van het land uitnodigen werk ten toon te stellen.

Anna Maandag (Raalte), gaf aan de hele ruimte te willen aanpakken. Ze neemt zich zelf bloedserieus en dat wordt duidelijk in haar manier van hoe ze aan de slag gaat. Het is totaal, van alles is de revue gepasseerd en heeft op de weegschaal gelegen. Dit proces deelt ze en gaat vandaag, zondag 20 februari gewoon door. Zo vormt zich deze installatie; in hiërarchische lagen opgebouwd, in blauw licht, spiegels, kabinetstel met bovenin een macho torso getooid met blond haar. De gekozen symbolen met hun functie, gehuld in kitsch, zorgen er voor dat dit overduidelijk druipt van sarcasme.

Anna maakt een duidelijk statement; “stel je toch voor dat er in plaats van een Mariaverering, het huidig kabinet een eigen altaar krijgt…” Menig nederlander herkent in het gekapte haar van Wilders, het kapsel van Chopin. Echter het beeldje van Chopin is hier omver geworpen door het macho torso dat hoog boven alles uit torent.

19 feb t/m 1 april 2011 is dit werk te bezichtigen op de kruising Industrieweg – Mr. H.F. de Boerlaan

www.annamaandag.nl
www.art-at-endhouse.nl

Datum: 19 februari 2011 - 1 april 2011
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Art-at-Endhouse

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda