Skip to Content

Keramík Birta in Art-at-Endhouse

Keramík birta is een installatie van Viktoria Gudnadottir en Aukje Grouwstra. Beeldend kunstenaars uit Overijssel, respectievelijk uit Hengelo en Deventer, hebben elkaar jaren geleden ontmoet tijdens Kunstmoment Diepenheim. Na elkaar over en weer te bezoeken en de gezamenlijke interesse voor schoonheid, stelde Aukje voor een samenwerking aan te gaan.

Aukje: “Naast een sculptuur in de Bergkerk (Deventer Salon) wilde ik graag experimenteren met klei, liefst rauw. Viktoria maakt video installaties en al snel zaten we in haar atelier in Hengelo te experimenteren met projectie op ongebakken klei. Dit levert sferische beelden op met verschillende lagen en dat wilden we bereiken.”

Het werk bestaat uit een landschap van klei met een projectie van gemonteerde beelden van IJsland, Viktoria haar moederland.

Te bezichtigen zaterdag 13 en zondag 14 juli overdag tijdens de Atelierroute Deventer in de tentoonstellingsruimte ‘art-at-endhouse’ in het Havenkwartier, hoek Industrieweg – Mr. de Boerlaan. Daarna van buiten te zien na zonsondergang.

www.viktoriagud.com
www.aukjegrouwstra.nl
www.art-at-endhouse.nl

Datum: 13 juli 2013 - 31 augustus 2013
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Art-at-Endhouse

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda