Skip to Content

Kleefstra Bros & Karen Willems: IT DEEL III

Het eerste deel in deze reeks stond een paar jaar geleden op het programma bij De Perifeer en nu zijn de Kleefstra’s terug. Voor IT DEEL III zijn ze de samenwerking aangegaan met de Belgische multi-instrumentalist Karen Willems, die ook al eerder in De Perifeer speelde. Gezamenlijk werkten ze in de Thomaskerk in Katlijk aan nieuw materiaal, op vinyl uitgebracht door Moving Furniture Records.

De Kleefstra Bros zijn dichter Jan Kleefstra en gitarist Romke Kleefstra, beiden ook leden van onder andere Piiptsjilling, The Alvaret Ensemble, CMKK, Tsjinlûd en Kleefstra|Bakker|Kleefstra. Vanuit een diepgevoelde missie willen de makers bewustwording creëren van de universele verbinding tussen mens en natuur en gebruiken daartoe de middelen die hen ter beschikking staan: dichtkunst en muziek.

De Belgische multi-instrumentalist Karen Willems is actief op diverse terreinen. Begonnen als drummer in rock- en popgroepen als Zita Swoon Group, Jan Swerts, Pascal Deweze, Yuko, Novastar, Mauro Pawlowski en anderen. Met een aantal muzikanten bouwde ze een traditie op binnen de geïmproviseerde muziek en geluidskunst. Net als de Kleefstra Bros is Karen Willems geïntrigeerd door de bossen, landschappen en natuur. En dat is goed terug te horen in haar werk.

De Perifeer was al langer overtuigd van de magie die ontstaat als deze muzikanten zouden samenwerken en heeft deze collab daarom zelfs voorgesteld. Bij de live presentatie van hun werkperiode in de Thomaskerk in Katlijk werd dit voorgevoel bevestigd en nu kunnen jullie er ook in De Perifeer getuige van zijn. Pak die kans.

IT DEEL is het meerjarige project van de Kleefstra Bros samen met Popfabryk; productiehuis voor Friese popcultuur. Lees hier meer over dit project.

LET OP: Heb je niet genoeg geld voor tickets van €12? Dan koop je discount tickets voor €6. Lees hier meer over de voorwaarden.

Datum: 20 oktober 2024
Deur open: 14:30 uur
Tijd: 15:00
Entree: €12 (of €6 als je weinig geld hebt) (bestel tickets)
Locatie: De Perifeer
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda