Skip to Content

*UITVERKOCHT* Kleefstra Bros & Michał Jacaszek

De Kleefstra Bros zijn dichter Jan Kleefstra en gitarist Romke Kleefstra, beiden ook leden van oa. Piiptsjilling, The Alvaret Ensemble, FEAN en Kleefstra|Bakker|Kleefstra (en in veel van deze projecten al eens eerder te gast geweest bij De Perifeer). Bij IT DEEL I hebben ze in 2021 in een residency in de Thomaskerk in Katlijk samengewerkt met de Poolse componist, producer en geluidskunstenaar Michał Jacaszek.

Michał Jacaszek creëert electro-akoestische muziek waarin elektronische geluiden worden gecombineerd met akoestische instrumenten. Hij toerde over de hele wereld en zijn werk won vele internationale prijzen. Hij werkt regelmatig samen met andere kunstenaars, in verschillende media waaronder video, cinema, beeldende kunst, choreografie en fotografie.

IT DEEL is het meerjarige project van de Kleefstra Bros samen met productiehuis Popfabryk. De desastreuze aantasting van de natuur vormt de onderliggende drijfveer voor IT DEEL. Gezamenlijk met gastmuzikanten werken ze in de Thomaskerk in Katlijk aan nieuw materiaal in relatie tot de thematiek, dat op de laatste dag van de residentie wordt gepresenteerd en vervolgens op vinyl wordt uitgebracht bij Moving Furniture Records.

De Kleefstra Bros: “Bomen zijn bij uitstek het voorbeeld van een levensvorm dat een plek is aangewezen waar het zich maar mee moet redden. Bomen zijn tientallen en honderden jaren gebonden aan een plek en geven zich daar aan over. Met een onaantastbaar geduld hebben vele bomen in Oranjewoud meerdere generaties mensen voorbij zien trekken. En toch menen wij over het leven van die bomen te mogen beslissen en laten we hen lijden met al onze ingrepen in hun leefomgeving.”

De release van IT DEEL I op vinyl bij Moving Furniture Records staat gepland voor het najaar, samen met een korte release tour, waar ook dit optreden van de Kleefstra Bros & Michał Jacaszek deel vanuit maakt.


LET OP: Heb je niet genoeg geld voor tickets van €10? Dan koop je discount tickets voor €5. Lees hier meer over de voorwaarden.

Datum: 21 oktober 2022
Deur open: 19:30 uur
Tijd: 20:00
Entree: €10 (of €5 als je weinig geld hebt) (bestel tickets)
Locatie: De Perifeer
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda