Skip to Content

KNIJPER – Mark Lotz Trio + Stephan Raab ** geannuleerd vanwege Corona

KNIJPER is een avondje ongecompliceerd hangen, dansen en ander vertier, op elke eerste vrijdag van de maand. Even lekker de week doornemen of je weekend aftrappen. Met DJ-vriendjes van Meneer De Perifeer, en zo af en toe een verrassende live act of weirde shit uit de underground. Vruchtbare voedingsbodem voor nieuwe plannen en spontane mini-feestjes.

Bij deze extra speciale editie van KNIJPER komen het Mark Lotz Trio en Stephan Raab buurten! Verwacht een stomend avondje psychedelische jazz!

Toegang is gratis, maar vrijwillige bijdragen in de kosten worden zeer gewaardeerd. We starten vroeg en we doen de deur voor je open totdat het te vol wordt of we er geen zin meer in hebben.

MARK LOTZ TRIO

Het Mark Lotz Trio (Polen/NL) bestaat uit Mark Lotz (fluiten, fx), Grzegorz Piasecki (contrabas, fx), Wojciech Buliński (drums, fx). Dit frisse trio maakt hedendaagse space jazz, beïnvloed door elektronische muziek, psychedelica, surf en ambient. Hun debuut  ‘The Wroclaw Sessions’ – geproduceerd door Stefan Schmidt (Zuco 103, Joe Jackson, New Cool Collective) – stond maar liefst twee keer in de Best Of 2019 ranglijsten van New York Jazz Records magazine. Ze touren nu met een show rond Timothy Leary. Leary was een Amerikaanse psycholoog en schrijver die LSD gebruikte voor therapeutisch gebruik in de psychiatrie. Zijn Eight-Circuit Model of Consciousness is het vertrekpunt voor deze psychedelische jazz composities.

“Mark Lotz is bringing sexy back into jazz” – All About Jazz (USA)

STEPHAN RAAB

Wat begon op twaalfjarige leeftijd met tapes, eindigde begin deze eeuw met stapels 1 euro platen in zijn zoektocht naar de perfecte samples voor zijn eigen muziekproducties als Mentz (oa. op het aan De Perifeer gelieerde platenlabel Esc.rec.). Gegrepen door de schoonheid van de jazzplaten waar hij jarenlang doorheen skipte, groeide de liefde en fascinatie voor het genre en inmiddels heeft de jazz een niet meer weg te denken plek in zijn leven heeft gekregen. Tijdens KNIJPER neemt Stephan een selectie van swingende jazz tot vergeten soundtracks en obscure jamsessies uit de jaren 60 mee.

Datum: 1 mei 2020
Deur open: 19:30 uur
Tijd: 19:30
Entree: gratis!
Locatie: De Perifeer
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda