Skip to Content

Kyteman Orchestra

The Kyteman Orchestra geeft op vrijdag 31 mei een twee uur durend concert in het Havenkwartier in Deventer. Het wordt een exclusieve show want het is deze zomer het enige optreden in Nederland.

Wat in 2008 begon als een vrijwel onmogelijk plan is nu een van de spectaculairste verhalen van de Nederlandse popgeschiedenis. Kyteman is het sprookje van een jonge trompettist die de wereld veroverde met zijn muziek en orkest. Nu keert hij terug naar Deventer

De creativiteit van Colin Benders (Kyteman) sloeg op hol in zijn flatje in Utrecht, maar werd werkelijkheid in Deventer. Bij productiehuis Oost-Nederland werd het hiphop orkest in 2008 geslepen en gevormd. In die periode was Deventer de plek om te vergaderen, te dromen, te slapen en dan in het Burgerweeshuis weer verder te repeteren.
Met een geweldige live show bestormde Kyteman in 2009 vervolgens de Nederlandse podia en festivals, die zonder uitzondering plat gingen voor de fascinerende mix van hiphop, jazz en klassiek. Een uitputtend jaar, dat werd bekroond met het winnen van de Popprijs in 2010.

Voor zijn tweede album gooide Colin Benders het over een nieuwe boeg. Met The Kyteman Orchestra liet hij het hiphopgedeelte los en brengt hij een onnavolgbare mengeling van jazz, opera en klassieke muziek. In Nederland speelde hij opnieuw op alle grote festivals, radio en tv stations en nu breekt hij met dit album ook internationaal door.

Vier jaar en een onmiskenbare zegetocht later, keert Kyteman terug naar Deventer.

Poppodium het Burgerweeshuis, de Deventer Schouwburg en productiehuis Oost-Nederland (ON) werken samen om dit bijzondere concert aan de Deventer binnenhaven te realiseren.

Datum: 31 mei 2013
Tijd: 19:00 - 23:00
Entree: 35 euro
Locatie: Havenkwartier

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda