Skip to Content

LOS!

Havenkwartier Deventer gaat LOS! Op zaterdag 5 april openen deuren die voorheen gesloten waren. Alles wat er in dit prikkelende havengebied te vinden is wordt je aangeboden op een presenteerblaadje. Van zingende fotografen tot Italiaanse worst, van een rondvaart in de haven tot een theatervoorstelling op een schip, van open ateliers tot presentaties en onthullingen. We hebben concerten, dj’s, workshops, eten & drinken, theater en vooral: voor ieder wat wils. Proef de sfeer en ontdek de inspiratie van het Havenkwartier.

De meeste deuren zijn open van 14:00 – 18:00 uur, maar daarnaast worden er op veel locaties extra activiteiten georganiseerd, die door kunnen lopen tot later in de avond. Bijzondere eet- en drinkgelegenheden zijn in het Havenkwartier ook ruimschoots voorhanden.

LET OP: Er zijn geen pinautomaten in het Havenkwartier en bij de meeste locaties kan niet met pin betaald worden.

Een greep uit het gevarieerde programma: De psychedelische folkband Halfway Station treedt ‘s avonds op bij Dok H2o. Je kan daar uiteraard ook heerlijk eten. De band Drive By Wire speelt een semi-akoestische set op de officiële opening van Tangelart Tattoo. Objektentheater TAMTAM speelt vier keer de voorstelling Roestige Spijkers & Andere Helden in hun eigen werkplaats. Het Langspeelorkest (een duo wat live het karakteristieke geluid van 78-toerenplaten naspeelt en -zingt) treedt op met twee korte akoestische sets in het atelier van Harco Rutgers, tevens thuisbasis van platenlabel Esc.rec. In ditzelfde atelier kan je ook genieten van een speciale Tromgeroffel editie van The Diamond Exchange en een microbuffet van Goestingjockey. Loop even binnen bij Deltabeats en zie hoe het eraan toegaat in de opnamestudio. Bruisende Blikken (Egbert.EGD en Jimki) geven workshops stencil art en grafitti in hun eigen atelier. Spacecowboys Dedden en Keizer hebben hun atelier open en laten zich van hun culinaire kant zien met een Hamburger BBQ en een Petit Pasta Resto. Bovendien zal John Dear Mowing Club hier optreden. Bij Studio Wonder en Leipe Leon is het feest in #DELEIPEVIDEOWONDERBAR. Creation in Fire and Metal is aan het smeden. Femke Teussink zingt in haar eigen fotostudio. Heleen Bosma en Marten Heijs dragen in intieme setting gedichten en verhalen voor in de Italiaanse auto’s van Bella Macchina. Wijn proeven en genieten van Italiaanse delicatessen kan daarnaast, bij La Bottega. M.S. Oosterkim en Het Waterhuis varen je door de haven in motorbootjes. ED-ART opent voor het eerst de loods en toont videoprojecties en -installaties. Monique van Meel opent haar nieuwe werkplek met exposities van Chris Visser (keramiek), Liesbeth Pretorius (keramiek) en Diana Soumahu (sieraden), inclusief poëzie voordracht van Mikal Stet. Aukje Grouwstra toont eigen werk in Art-at-Endhouse. Doe mee aan een workshop West-Afrikaanse dans in Theaterschip. De Zwarte Silo is geopend voor publiek en een concert van Marieke Kroes, éénkamerhotel Lucy Cube is te bezichtigen en ook Kringloop en Koopjeshal ’t Havenkwartier gaat los.

Bekijk hier het programma en bijbehorende tijden, inclusief plattegrond. Dit programma is op de dag zelf ook overal in het gebied te verkrijgen. Tot ziens in het Havenkwartier!

Datum: 5 april 2014
Tijd: 14:00 - 23:00
Entree: gratis!
Locatie: Havenkwartier
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda