Skip to Content

Makerslab: workshop je eigen T-shirt bedrukken met de snijplotter

Iedere 2e zaterdag in de maand kunnen meiden en jongens van 9 t/m 15 jaar bij het Smartlab bouwen en ontwerpen met machines. Per workshop staat er één machine centraal. Zaterdag 8 oktober gaan we aan de slag met de snijplotter en de hittepers en maak je je eigen opdruk op een eigen T-shirt. Je loopt dus na afloop met een eigen T-shirt naar buiten!

A.u.b. aanmelden via info@smartlabdeventer.nl (verplicht en minimaal 3 werkdagen vóór aanvang workshop).

Wat ga je doen?
Met de snijplotter snijd je een ontwerp, die je in de computer hebt gemaakt, heel nauwkeurig uit. Daarna smelt je met de hittepers die tekening vast aan je T-shirt. Houd er wel rekening mee dat de plotter maar 1 kleur per keer doet, en dat je eerste ontwerp niet al te ingewikkeld kan worden.

Je kunt natuurlijk ook ander kledingstuk meenemen, of een tas (als die plat genoeg is, dat wel, hij moet in de pers passen), of je kunt je eigen stickers maken, of een plakvel voor op een laptop of telefoon.

Makerslab
Iedere 2e zaterdag in de maand kun je bij het Smartlab bouwen en ontwerpen met machines. De workshop is een samenwerking tussen Smartlab en Techniki. Kunstenaar en docent Reinhart Voulon begeleidt de workshops.

Reinhart laat je kennis maken met alle machines; per workshop staat een andere machine centraal. Je kunt iedere keer een klein product maken. Kom je iedere zaterdag dan kun je doorbouwen aan een groter totaalproduct. Je werkt altijd onder begeleiding met een machine.

Wanneer
Iedere 2e zaterdag in de maand op: 8 oktober, 12 november
10 december.

Voor wie
Voor meiden en jongens van 9-15 jaar. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Van tevoren aanmelden is verplicht. Het is géén open inloop. Bij minder dan 8 deelnemers gaat de workshop helaas NIET door. Aanmelden op info@smartlabdeventer.nl, 3 werkdagen vóór aanvang workshop.

Kosten
€ 17,50 per keer
Kom je alle 4 keer dan ontvang je een voucher van 10,- euro om te besteden in het Smartlab.