Skip to Content

Muziek achter prikkeldraad

Een partituur voor fluit, -geschreven in 1944 in Kamp Vught door Marius Flothuis, en een brief van een oud-gevangene uit datzelfde Kamp Vught. Samen vormen zij de ingrediënten voor deze indringende voorstelling. Uitvoerenden zijn: Boudewijn Betzema, verhalenverteller, Nicole Schmaloer, fluitiste en Jenny Nijenhuis, zangeres.

“… Op 14 april 1944 na het avondappèl speelt Everhard de Aubade van Flothuis, staande achter het hek dat zo’n tien meter verwijderd is van het vrouwenkamp. Ademloos staan de vrouwen te luisteren, dicht bij elkaar met Guusje, Everhards vrouw, in hun midden. Na de laatste fluittonen is het stil, heel erg stil. Dan klinkt vanuit het het vrouwenkamp het ‘Ave Maria’, gezongen door een heldere vrouwenstem…”

Wanneer je dit leest en tot je door laat dringen ontstaat ontroering en verbijstering. Alleen al daarom moeten we het spelen, zingen en vertellen. Als een eenvoudig eerbetoon. Om niet te vergeten.

‘Muziek achter prikkeldraad’ zal op 4 mei drie keer worden uitgevoerd in de Zwarte Silo aan het Havenkwartier te Deventer.

 

Datum: 4 mei 2011
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: € 5,-
Locatie: De Zwarte Silo

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda