Skip to Content

Muziek bij de Buren: Moonstones

De Perifeer doet als een wat uitzonderlijke ‘huiskamer’ voor het derde jaar mee aan huiskamerfestival Muziek bij de Buren. In verschillende huiskamers door de hele stad kun je luisteren naar uiteenlopende muziekgenres. Het driekoppige dubstepcollectief Moonstones zal deze middag hun allereerste(!) live show drie keer laten horen in De Perifeer, om 14:30, 16:00 en 17:30.

Moonstones bestaat uit Koen Klompsma, Frank Kamstra en Dennis Platvoet en draait inmiddels al best wat jaartjes mee. Begonnen met een grote liefde voor het destijds nieuwe genre dubstep en inmiddels onderdeel van een wereldwijde scene die zichzelf de voorhoede van het bass genre mag noemen. Een eerste vinyl release op het label Gourmetbeats van dubstep ambassador Joe Nice zette de producties van Moonstones stevig op de kaart. Inmiddels wordt hun tweede vinyl release op het Crucial label de hemel in geprezen. Lees hier een recent interview met de heren.

Op uitnodiging van De Perifeer ruilt Moonstones de vertrouwde draaitafels in voor een geheel nieuwe aanpak; een live show waarin ze hun eigen tracks uit elkaar trekken en totaal nieuwe versies maken met gebruik van o.a. basgitaar, synths, effectpedalen en laptops, gebaseerd op de sounds en sporen uit de oorspronkelijke tracks. Ze zijn zelf ook erg benieuwd welke invloed deze nieuwe live invulling geeft aan de sfeer en drive van het Moonstones materiaal. Een spannende try-out dus!

Datum: 11 december 2016
Deur open: 14:00 uur
Tijd: 14:30 - 18:00
Entree: gratis!
Locatie: De Perifeer
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda