Skip to Content

Muziek bij de Buren

Muziek bij de Buren is hét huiskamerfestival van Deventer. Op zondagmiddag 14 december veranderen huiskamers door heel Deventer in intieme podia en kan iedereen luisteren naar bijzondere optredens van lokale talenten. Je ontmoet niet alleen de muzikanten, maar maakt ook kennis met de stad en haar gastvrije bewoners. In verschillende huiskamers door de hele stad kun je luisteren naar uiteenlopende muziekgenres; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot wereldmuziek. De optredens zijn allemaal gratis te bezoeken.

In het Havenkwartier doen drie huiskamers mee met Muziek bij de Buren.

Op Mr. H.F de Boerlaan 54 treedt singer/songwriter Martin van de Vrugt drie keer op. Sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zich zelf begeleidend op gitaren en harmonica. Zijn shows zijn afwisselend dynamisch en verstild, zijn liedjes ontroeren door mooie teksten en tijdloze muziek.

Op Scheepvaartstraat 6c vinden we een David Samson, die daar drie optredens geeft met de hangdrum. De kenners hoeven de hangdrum vast niet te ontdekken, maar dat maakt dit optreden er niet minder op. David Samson speelt behalve de hangdrum, ook mondharp en doet aan boventoonzang. Inspirerende wereldmuziek voor een breed publiek.

De Perifeer doet mee als een wat uitzonderlijke ‘huiskamer’. De Perifeer is een mini-podium in het atelier van Harco Rutgers in het vmDAVO gebouw. Hier zal Jeroen Diepenmaat deze middag drie keer optreden. Op zoek naar nieuwe ritmes en geluiden hanteert Jeroen Diepenmaat vier platenspelers en een stapel vinyl en laserdiscs. Hij laat de groef vastlopen, versterkt de eindgroef van een LP en snijdt nieuwe groeven in de platen. Hiermee ontstaan ruisende ritmes, knisperende klanken en herhalende patronen. De muziek die hiermee ontstaat is minimalistisch en subtiel. Het laat zich horen als een reis door een klanklandschap.

Bekijk de website van Muziek bij de Buren voor het complete programma en meer informatie.

Datum: 14 december 2014
Tijd: 13:00 - 17:00
Entree: gratis!
Locatie: Havenkwartier

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda