Skip to Content

Natuurlijke Verfstoffen Workshop

In deze workshop concentreren we ons op het verven van katoen met planten uit de berm en foodwaste. We gaan aan de slag met uischillen, avocadopitten, guldenroede, meidoorn en meer! Je leert hoe je soms meer dan één kleur uit een natuurlijke verfstof kan halen en welke planten geschikt zijn.
Je hoeft gelukkig geen creatieve ervaring voor deze workshop te volgen. Samen bekijken we enkele planten die al eeuwenlang gebruikt worden als verfplant. Sommige van die planten groeien gewoon in de berm langs de weg en kan je makkelijk zelf verzamelen. Je krijgt uitleg over natuurlijke beitsmiddelen en hoe je de kleur vaak na het inverven beter in de stof kan fixeren. Tijdens de workshop is er ruimte voor vragen, experimenten en het verven van je eigen tweedehands item.
Je gaat naar huis met zelf geverfde textielsamples in de mooiste kleuren en met veel inspiratie en kennis over natuurlijk verven van textiel. Je kunt na de workshop direct thuis aan de slag gaan met je eigen natuurlijke verfstoffen project!

Voor meer info en aanmelden:
https://www.sterborgman.nl/workshop-natuurlijke-verfstoffen

Datum: 2 december 2023
Deur open: 12:00 uur
Tijd: 12:00 - 15:00
Entree: 35 (bestel tickets)
Locatie: Startersatelier Havenkwartier
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda