Skip to Content

Nieuw Stedelijke Landschappen in Art-at-Endhouse

Maaike Folmer maakt schilderijen en digitale collages. In art-at-endhouse laat zij nieuw werk zien dat bestaat uit computerprints. Maaike maakt gebruik van een collagetechniek, waarbij de vroegere schaar en lijm hebben plaatsgemaakt voor de computer. Het thema: ‘nieuw stedelijke landschappen’.

Wie het werk van Maaike Folmer kent, weet dat er altijd iets van een protest of commentaar in te lezen valt. Het beeld is esthetisch opgebouwd en de print is strak. Het is schoon en het glanst. Het beeld is aantrekkelijk; zo krijgt de mind fuck toegang en bemoeit zich met je blik.

Het onderwerp stedelijke landschappen is prachtig actueel en kan niet op een betere locatie getoond worden, dan hier in hartje Havenkwartier. Folmer was een van de startende kunstenaars in het Havenkwartier en kent dit terrein als geen ander. Waar aanvankelijk niemand wilde wonen, worden nu kavels uitgegeven en nieuwe huizen gebouwd. Destijds was er ruimte voor experimenteren, laagdrempelige tentoonstellingen en kunstzinnige feesten.

Folmer verleidt je met haar werk maar eenmaal dichterbij gekomen zie je waaruit de werkelijkheid is opgebouwd. Ze bespeelt je met de beeldtaal van massaconsumptie en slaat je daarna om je oren met de werkelijkheid. De onderdelen in de collage zijn pijnlijk waar en schuren. We weten eigenlijk best dat massaconsumptie zo werkt. En precies dat laat Folmer zien: Een werkelijkheid waar ogenschijnlijk niets aan de hand is.

Het werk is t/m 16 december te bezichtigen. Maaike Folmer is de laatste kunstenaar die in Art-at-Endhouse tentoonstelt. De vernissage is op maandag 16 december van 17 – 19 uur.
Locatie: Art-at-Endhouse, Mr. H.F. de Boerlaan 83.

Websites:
www.lawaaike.nl
www.art-at-endhouse.nl

Datum: 27 november 2013 - 16 december 2013
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Art-at-Endhouse

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda