Skip to Content

nobuka + mkkĩ.y *uitverkocht*

Twee producers uit het oosten van het land, die beiden de best passende vorm voor hun live sets onderzoeken. De Perifeer biedt ze hiervoor graag alle ruimte, want allebei maken ze zeer fraaie, sfeervolle, laidback lofi tracks, maar wel vanuit twee verschillende vertrekpunten. Twee concerten dus, door mkkĩ.µ (Deventer) en nobuka (Nijmegen).

Als nobuka maakt Michel van Collenburg experimentele, elektronische soundscapes gebaseerd op fieldrecordings, analoge apparatuur en samples. Live kiest hij voor een gelaagd ambient geluid gericht op het creëren van een meditatieve sfeer. Als invloeden noemt hij Actress, Klara Lewis, Thom Yorke, Ryuichi Sakamoto, Gajek en Machinefabriek. Zijn laatste ep ‘Dissolve’ verschijnt binnenkort in een gelimiteerde oplage op cassette via Barreuh Records.

Mekele Gomez aka mkkĩ.µ (“mikky”) aka MURD0CK, is een beatmaker die gebruik maakt van samples, filmbeelden en 8-bit synths. Met een visueel ingesteld brein voegt mkkĩ.µ beelden toe aan muziek en vice versa. Met zijn trippy manier van sampelen maakt hij korte, cryptische, door jazz/funk geïnspireerde tracks. Hiphop producers als Madlib, Knxwledge, Ohbliv, MNDSGN en Samiyam zijn grote voorbeelden en dat is te horen. Binnenkort verschijnt er een beattape met nieuw materiaal, waar je nu in De Perifeer al van kan proeven.

mkkĩ.µ is een van de 10 talenten die in 2019 werden geselecteerd door Nieuwe Electronische Waar, het platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland. De Perifeer is partner van Nieuwe Electronische Waar.

Datum: 8 februari 2020
Deur open: 19:30 uur
Tijd: 20:00
Entree: €4 voorverkoop, €5 aan de deur (bestel tickets)
Locatie: De Perifeer
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda