Skip to Content

Onthulling kunstwerk Porte Parole

Graag nodigen we u uit voor de onthulling van het kunstwerk Porte Parole in het Havenkwartier. Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats op 21 april 2011. We starten om 20.00 uur in het vmDAVO-pand met inleidende woorden. Rond 21.00 uur in het schemerdonker is de onthulling van het lichtobject. De bijeenkomst duurt tot 22.00 uur.

Het Havenkwartier
Het Havenkwartier Deventer is een niet-alledaags woon/werkgebied dichtbij het stadscentrum dat mogelijkheden biedt voor eigengereide mensen. Het initiatief hiervoor ligt bij de huidige eigenaren, gebruikers, de gemeente en bij nieuwe partijen die zich in het gebied willen vestigen. Het Havenkwartier richt zich op creatieve ondernemers en dienstverleners. De bedoeling is behoud van industrieel erfgoed, toevoegen van woningen, herstructurering van het haveneiland, doorontwikkeling van de broedplaats en (her)ontdekking van de haven. Om ontwikkelingen op gang te krijgen heeft de gemeente een aantal aanjaagprojecten benoemd. Zo is al gestart met het opknappen en herinrichten van de openbare ruimte.

Porte Parole
Onderdeel van die openbare ruimte wordt het nieuwe kunstwerk Porte Parole. Het is een kunstobject aan de kade. Het is goed zichtbaar en vestigt de aandacht op het Havenkwartier, een lichtobject als baken in het gebied. Het kunstwerk van keramiek bestaat uit een “losse” nonchalante stapeling van speakervormen met LED verlichting in het hart op een mast van zo’n 6 meter hoog. Er is gekozen voor een verwijzing naar geluid omdat in het Havenkwartier overduidelijk een ander ‘geluid’ te vinden is.

Over de kunstenaar
Beeldend kunstenaar ‘Baufrau’ Aukje Grouwstra, werkt op het terrein van landschap, architectuur en civiele bouwwerken. Zij kijkt, analyseert en graaft naar de kern om authenticiteit in haar ontwerpen te brengen. Zij leeft in een zwervende, avontuurlijke en verwonderende toestand en laat de omgeving op zich afkomen. Grond, water, lucht, bomen, stenen, heuvels en bouwwerken hebben een ziel en zij probeert hun magie te vangen. Het gaat haar om de belichaming van het landschap. Baufrau-bouwwerken doen iets met de plek en zijn bezielde constructies.

Opdrachtgever: Stichting Havenkwartier
Partner: Gemeente Deventer
Initiatiefnemer: Lo0ds570
Opdrachtnemer/kunstenaar: Aukje Grouwstra

Dit kunstwerk is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de stichting Beheer CAI-gelden, Deventer.

Datum: 21 april 2011
Tijd: 20:00 - 22:00
Entree: gratis!
Locatie: Havenkwartier

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda