Skip to Content

Opening G’woon z’n gangetje & Silenced

Op zondag 13 mei worden om 16:00 uur maar liefst twee tentoonstellingen geopend: G’woon z’n gangetje (Matthias König) en Silenced (Femke Teussink). Je bent van harte uitgenodigd!

In de tentoonstelling G’woon z’n gangetje speelt Matthias König met de grenzen van de traditie en het alledaagse leven, en stelt de antiheld centraal, dat wil zeggen de buitenstaander, de dwarsligger, de overstuurde, de zelfgetitelde, de solist, de zielige, de whistleblower, het beest […], iemand die zich afzet tegen de collectieve normen en waarden en niet voldoet aan wat het collectief ‘normaal’ vindt. Hij gaat g’woon z’n gangetje.

Parallel aan G’woon z’n gangetje is in de barruimte en de Kunstenlabsteeg de nieuwe fotoserie Silenced van Femke Teussink te zien. In deze serie portretteert zij kinderen die zijn ingegipst van mond tot borst. Levensgrote portretten waar de ongemakkelijkheid in hun ogen je binnenzuigt in hun belevingswereld, hoewel geen enkel kind de toeschouwer aankijkt. Zonder oogcontact is er geen echte verbinding mogelijk. Niet alleen de kinderen zijn monddood gemaakt; ook de toeschouwer moet lijdzaam toezien hoe het gips de kinderen verandert in levende mummies.

Datum: 13 mei 2018
Tijd: 16:00 - 18:00
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda