Skip to Content

Opening The Silent Majority & ZOALS IK HET ZIE

Op zondag 18 maart worden feestelijk de twee tentoonstellingen The Silent Majority en ZOALS IK HET ZIE geopend. Wees welkom!

‘The Silent Majority’
In The Silent Majority wordt door de kunstenaars onderzocht hoe we ons verhouden tot een samenleving die steeds meer gepolariseerd raakt. Hoe gaan we om met verschillen tussen mensen? En kunnen kunstenaars een rol spelen in het mobiliseren en visualiseren van de stille meerderheid? De tentoonstelling sluit qua thema aan op de verkiezingen die in maart worden gehouden.

De tentoonstelling Silent Majority is ontwikkeld door Tetem in samenwerking met Trendbureau Overijssel. Anne-Marie Meertens, Domenique Himmelsbach de Vries, Gunter Gruben en Viktoria Gudnadottirhebben na uitgebreid onderzoek naar de stille meerderheid nieuw werk gemaakt dat te zien was in Tetem. In Kunstenlab is de tentoonstelling uitgebreid met nieuw werk van Terence Baier, Pim Trooster en Zielman Björn.

‘ZOALS IK HET ZIE’
In de Kunstenlabsteeg en projectruimte toont Fikret Devedzic digitale schilderijen. De kunstwerken zijn op een Ipad gemaakt met behulp van een app en een speciale tekenpen. Naast zijn digitale werken maakt Devedzic schilderijen op doek en tekeningen op papier, vaak een combinatie van olieverf, pastel, houtskool en diverse andere technieken.

Ook laat Devedzic een video zien van het creatieve proces achter deze digitale schilderijen. Met dank aan de app, die tegelijk een video maakt van het tekenwerk. Sneller afgespeeld is zo het wordingsgeschiedenis van een kunstwerk te zien. Op deze manier worden de twijfels en keuzes van de kunstenaar zichtbaar en probeert Fikret Devedzic in de kunstwerken de tijd te vangen.

Datum: 18 maart 2018
Deur open: 15:30 uur
Tijd: 16:00 - 18:00
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda