Skip to Content

(Re)search and develop, tentoonstelling met werk van Melle Smets, Arne Hendriks en Annemiek Pruijt

Deze kunstenaars zetten hun artistieke creativiteit in voor een bijdrage aan verandering: in bewustwording, zichtbaarheid of in echte oplossingen. De getoonde kunstwerken en concepten zijn het (tussen)resultaat van artistiek onderzoek; soms vanuit een eigen intrinsieke motivatie, soms met een concrete vraag als aanleiding. De werken van Melle Smets en Arne Hendriks komen voort uit een concept, utopie, of ideaal. Zij werken bijna als wetenschappers in een laboratoriumachtige aanpak. Annemiek Pruijt benadert hetzelfde thema meer vanuit een autonoom perspectief.

Bij de IJsselbiënnale is het grote maatschappelijk thema ‘klimaatverandering’ uitgangspunt voor de deelnemende kunstenaars. In deze festivalcontext maken kunstenaars dit onderwerp zichtbaar met een kunstwerk dat ook nog visueel sterk en publiekstoegankelijk moet zijn.

Beide vormen, onderzoeksmatig en autonoom, behoren tot het terrein van de kunsten. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten van de kunst als het gaat om een bijdrage aan maatschappelijke verandering? Inspiratie, visualisering, bewustwording of oplossingen?

Datum: 8 juli 2017 - 3 september 2017
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda