Skip to Content

Richard Smith Band

De uit Los Angeles afkomstige gitarist Richard Smith (niet te verwarren met Richard Smith uit Nashville!) is ruim 20 jaar professor Studio Jazz Guitar Department aan de University of Southern California in LA. Daarnaast heeft hij een carrière als (solo)gitarist opgebouwd en heeft hij inmiddels 10 solo cd’s op zijn naam staan, waarvan er een paar tot de top van mijn verzameling behoren.

Tevens heeft hij 10 jaar in de band van saxofonist Richard Elliot gezeten, waarmee hij 5 nummer 1 cd’s maakte. Richard komt naar Europa om een week les te geven aan het Conservatorium te Kristiansand (Noorwegen) en aan het Conservatorium te Milaan. Tussendoor ziet hij kans om met drie Nederlandse topmuzikanten, die hem vaker hebben begeleid, op te treden. Een uitgelezen kans dus om met hem kennis te maken!

Op 7 april komt hij samen met Sietse Huisman op drums (Jan Akkerman, Boudewijn de Groot en Elske DeWall), Daniele Labbate (Ben Saunders) en Tico Pierhagen op keyboards (Lois Lane) naar het Deventer. Kenmerk van Richards muziek is dat het bijzonder lekker in het gehoor ligt. Hij speelt zowel akoestisch als elektrisch.

Datum: 7 april 2011
Tijd: 20:00
Entree: gratis!
Locatie: Valencia

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda