Skip to Content

Sander Schoonbeek in Art-at-Endhouse

Aan de rand van het Havenkwartier, in een voormalige winkel op de kruising Industrieweg – Mr. H.F. de Boerlaan, is een nieuw kunstenaarsinitiatief verrezen: ‘Art-at-Endhouse‘.

Deze hoekwoning deed ooit dienst als snackbar, buurtwinkel en evangelische boekhandel. Nu is de voormalige winkel tentoonstellingsruimte, met als doel om zoveel mogelijk mensen uit alle lagen van de samenleving met kunst in aanraking te brengen.

Sander Schoonbeek studeerde dit jaar af aan de AKI (ArtEZ) Enschede en heeft de prestigieuze (ISC) International Sculpture Center’s ‘Outstanding Student Achievement in Contemporary Sculpture Award’ for 2010 gewonnen. De International Sculpture Center heeft deze prijs in 1994 in het leven geroepen, als aanmoedigingsprijs voor jonge beeldhouwers en hun verbintenis met de Beeldhouwen kunsten. Voordat Schoonbeek naar Edinburgh vertrekt, waar hij een Master opleiding gaat volgen, heeft Art-at-Endhouse hem gevraagd een werk ten toon te stellen. Schoonbeek was meteen enthousiast en komt met zijn werk “Fading Glory” naar Deventer.

Periode: van half tot eind Augustus.

Datum: 18 augustus 2010 - 4 september 2010
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Art-at-Endhouse

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda