Skip to Content

Secluded Bronte & Lukas Simonis *AFGELAST

LET OP: dit concert is afgelast vanwege Corona.

Secluded Bronte bestaat uit Adam Bohman, Jonathan Bohman en Richard Thomas. Gevormd in Londen en gelanceerd in New York, is dit trio inmiddels al 18 jaar samen. Hun muziek is gemakkelijk te omschrijven, maar het vastpinnen van een genre is totale tijdverspilling. Waarom zou iemand dat ook willen?

Een beetje namedropping werkt misschien beter, want het is juist deze ongrijpbare kwaliteit die ervoor zorgt dat een zeer divers rijtje topartiesten – o.a. Ken Campbell, Christian Marclay, Squarepusher, Stereolab, Felix Kubin, Jim O’Rourke, Add N To X, Royal Trux, Peter Strickland, Lol Coxhill, David Byrne, Björk, Iggy Pop, The Necks, Charles Hayward en Ilan Volkov – hen hoog heeft zitten en graag met ze samenwerkt. Secluded Bronte bespeelt podia over de hele wereld, waaronder prestigieuze plekken als All Tomorrow’s Parties, Sonar Festival en The Knitting Factory. En De Perifeer natuurlijk ;)

Vers uit hun tour in Noord-Engeland, wordt Secluded Bronte in Nederland vergezeld door een gewaardeerde collega uit Rotterdam, Lukas Simonis. Gitarist en duizendpoot Simonis speelde al veel vaker in Deventer en werkt o.a. ook samen met De Perifeer in de organisatie van Instruments Make Play events. Hij trad laatst samen met Nina Hitz een volle twee-en-een-halve-minuut(!) op in DWDD, maar is in Deventer misschien nog wel het bekendst door de beruchte hoorspelreeks van Coolhaven.

Samen zullen Secluded Bronte en Lukas Simonis in De Perifeer een unieke set kwartetcomposities uitvoeren. Bovendien zullen de Brontes materiaal spelen van hun nieuwe album Magnetic Crochet.

“Everything is at once familiar and strange. A delirious, weird and unique world.” – The Wire Magazine

Datum: 28 juni 2020
Deur open: 14:30 uur
Tijd: 15:00
Entree: €7 voorverkoop, €10 aan de deur (bestel tickets)
Locatie: De Perifeer
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda