Skip to Content

Slotfestijn Young in Europe

In Sibiu, Culturele Hoofdstad van Europa 2007, vond van 11 tot 20 augustus het project ‘Young in Europe: Sibiu meets Deventer’ plaats. Ongeveer 65 Deventer kunstenaars, studenten en begeleiders uit verschillende disciplines werkten samen met Roemeense collega’s in diverse producties, podiumvoorstellingen, concerten en debatten.

Op zaterdag 13 oktober organiseert de Stichting NetSib samen met de deelnemers een feestelijke terugblik op dit project in het Havenkwartier (Davo-pand) in Deventer. Tussen 15.30 en 02.30 uur kan het publiek kennismaken met alle onderdelen van dit unieke project. Er zijn onder andere films te zien, fotopresentaties, kunstexposities en livemuziek optredens. De toegang is gratis.

Sociaal-cultureel programma
Vanaf 15.30 uur staan de volgende onderdelen op het programma:
De film Home, gemaakt door Rowdy Pelgrim en de Roemeense filmmaker Vadim Lulai, de foto-expositie HABABABURA van fotograafRob Philip en de Roemeense fotografe Cristina Ciuhan, AMUKA in Sibiu (Afrikaanse basisdans), de kunstenaars Patrick Mangnus,Sebiha Demir, Francisca Barker en Bart Folmer met hun projecten Red Wig en C3 Art, Deventer TeleVisie met reportages uit Sibiu,Objectentheater Tam Tam, de Deventer stadsdichter Jos Paardekooper met studenten van Studium Generale Saxion Hogescholen. Muzikale omlijsting: Young Canto Players (piano).

Aansluitend in het avondgedeelte vanaf 20 uur: live muziekoptredens van Da Floawaz (hiphop), Next Waste Dimension (metal-dance-industrial met VJ-show), The Freaks (rock’n punk), DJ’s/VJ’s Radion, Groefridder en anderen en het video-art project van Ontwerpatelier&DesignArbeid (John Patrick Nijkamp en Ruben Abels).

Voor de voetballiefhebbers: de EK-kwalificatiewedstrijd wedstrijd Roemenië-Nederland kan die avond live gevolgd worden in beeld en geluid.

De foto-expositie HABABABURA en de multimedia tentoonstelling van het C3 Art project duren tot en met 4 november en zijn in die periode elke zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur geopend.

Deventer TeleVisie is op 1 oktober gestart met een wekelijkse serie van negen afleveringen over het project in Sibiu.

Voorafgaande aan het publieksfestijn is er om 14 uur een discussiebijeenkomst in samenwerking met de gemeente Deventer (Deventer Internationaal) met als thema ‘Deventer Cultuur Internationaal: Nut & Noodzaak’. Hiervoor is een aantal (culturele) instellingen, overheden en kunstenaars uitgenodigd.

Organisatie
Organisatorische en financiële bijdragen voor dit project komen onder andere van de Association Sibiu 2007, de Nederlandse ambassade in Boekarest, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de gemeente Deventer (Deventer Internationaal), Stichting Rudolf H. Schmidtfonds en de Roemeense busonderneming Atlassib.

De organisatie is in handen van de Stichting NetSib in samenwerking met de gemeente en het Culture House Sibiu. Aan het project werkten aan Nederlandse kant onder andere mee Saxion Hogescholen, Productiehuis Oost-Nederland, Poppodium Burgerweeshuis, Stichting Deventer Popcollectief, Centrum voor Kunst De Leeuwenkuil, Filmhuis De Keizer, de gemeente Deventer en de Stichting Havenkwartier Deventer.

Datum: 13 oktober 2007 - 14 oktober 2007
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda