Skip to Content

Soho Preachers

Deze zondagmiddag de Soho Preachers live bij WILLIE. En gratis ook nog! Tevens de laatste dag om de tentoonstelling ‘Verf!’ van Loes Enklaar en Peter Hekkert te bewonderen.

Met hun debuut album “Wake up” gaat deze Nederlandse band het helemaal maken. Ze omschrijven zichzelf als dark-edged met een vette knipoog naar Joy Division, David Sylvian, Massive Attack en Radiohead. Je moet het maar durven.

Met zijn wortels diep in de jaren ’80 van de vorige eeuw, en met referenties aan het werk van onder meer Joy Division, Radiohead en Massive Attack is de band Soho Preachers een opvallende nieuwe verschijning aan het vaderlandse pop/rock/wave-front. De band komt uit Amsterdam, en is ontsproten aan het brein van Ron Stokking, een creatieve duizendpoot die al sinds mensenheugenis in diverse disciplines werkzaam is. Liefde voor electronica en post-wave zijn de drijfveren van de Amsterdammer.

Stokking wordt in het in 2010 opgerichte Soho Preachers bijgestaan door de fameuze Handieman Maurice, oprichter van Tree-Top Music en één van de meest vakbekwame bassisten van ons land. Maurice staat bekend om zijn even lyrische als standvastige benadering van de basgitaar, en hij werkte onder meer met Hans Dulfer.

Een andere opvallende verschijning in Soho Preachers is synth-man Robin van Vliet, die verantwoordelijk is voor de sfeervolle droomtapijten in de muziek. Hij refereert in zijn muziek nadrukkelijk aan de jaren ’80 van de vorige eeuw en draagt zorg voor een dramatische inbedding van de teksten van Stokking. Van Vliet is Edison-winnaar, speelde met Slagerij van Kampen en werkte met de briljante geluidstovenaar Adrian Belew. Voorwaar een cv om trots op te zijn.

Soho Preachers wordt gecompleteerd door Michel Scholten op drums, Omar Karim en Jefferson op gitaar. Het visuele aspect kan in de muziek van Soho Preachers onmogelijk worden onderschat. Het is daarom dat de in Haarlem residerende en van grote clubs in het land bekende VJ en digital artist Hans Bijlo aan de live set van Soho Preachers wordt toegevoegd.

WILLIE heeft de primeur voor de try-out: het album “Wake Up”, uitgebracht bij het nieuwe (Amersfoortse) label “Seja records”, zal op 17 februari aan het publiek worden gepresenteerd in De Kelder te Amersfoort.

Datum: 5 februari 2012 - 5 december 2012
Deur open: 15:00 uur
Tijd: 16:00
Entree: gratis!
Locatie: WILLIE

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda