Skip to Content

Storm in mijn hoofd

De leerlingen van klas 4D zitten weggestopt in de kelder van de school. De directeur heeft alle leerlingen waarvan hij vindt dat ze mislukt zijn door gebrek aan intelligentie, gebrek aan een warm thuis of aan schoonheid bij elkaar gezet. De klas wordt met harde hand geregeerd, een ijzeren discipline opgelegd. Tucht en regelmaat wordt de maat. Afwijkend gedrag of afwijkende meningen worden niet getolereerd.

‘Storm in mijn hoofd’ (vrij gebaseerd op de roman ‘Bint’ van F. Bordewijk) vertelt het verhaal vanuit 4D zelf. Met tekst, slagwerk en Urban Dance krijgt de klas een eigen vorm en stem. Klas en docent gaan de machtsstrijd aan tussen chaos en tucht, tussen eigenheid en discipline.

De voorstelling wordt gemaakt door regisseur Céline Hoex, schrijver Ischa den Blanken, componist Stan Verberkt, vormgever Aimée Gersons en choreograaf Elena Iachininoto. De cast bestaat naast professionals voor een deel uit getalenteerde jongeren uit Overijssel en Gelderland.

Storm in mijn Hoofd is na Paard, Brandweerwagen & Kikker de tweede coproductie van het Theaterschip uit Deventer en Kameroperahuis uit Zwolle.

Datum: 24 november 2018
Deur open: 19:30 uur
Tijd: 20:00 - 20:45
Entree: € 7,50 (tot 18 jaar), € 12,50 (vanaf 18 jaar) (bestel tickets) (reserveer plaatsen)
Locatie: Theaterschip
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda