Skip to Content

Tentoonstelling A placed space

Krijn de Koning toont bij Kunstenlab een installatie die hij maakte voor de programmalijn ‘Ultimate Playground’. Daarbij krijgen gevestigde kunstenaars de gelegenheid om datgene te doen waar ze misschien al wel jaren van dromen, maar nooit aan toe zijn gekomen. Het is de ultieme mogelijkheid om als kunstenaar te experimenteren, met de tentoonstellingsruimte als ‘speeltuin’.

Krijn de Koning is de eerste kunstenaar die meedoet aan ‘Ultimate Playground’. Normaal gesproken is in zijn werk een (vaak lege) plek of ruimte het vertrekpunt. Met zijn werk onderzoekt hij hoe je als kijker de plek ervaart, hoe je je in een ruimte kunt bewegen en wat de mogelijkheden en consequenties zijn van zijn ingreep in die specifieke situatie.
Voor deze tentoonstelling zet De Koning de situatie op z’n kop: als startpunt neemt hij weliswaar de grote zaal van Kunstenlab, maar plaatst daarin een bestaande andere ruimte met een heel eigen karakter. Een ruimte met een duidelijke vorm en functie: een geruïneerde bouwunit van maar liefst 10 bij 3 meter.

Datum: 9 april 2022 - 15 mei 2022
Deur open: 13.00 uur
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda