Skip to Content

Tentoonstelling Archief van kaders

De kunstwerken van Johannes Langkamp ontstaan terwijl hij speelt met verschillende materialen, technieken en situaties. Ze zijn het gevolg van de vraag die hij zichzelf steeds opnieuw stelt: ‘Wat gebeurt er als..?’ Wat als je een stuk papier van een gebouw laat vallen? Of als je een ingedrukte spuitbus verf over de grond laat rollen? Deze vragen leiden tot eenvoudige experimenten met alledaagse materialen, die de kunstenaar vastlegt in verschillende media, waaronder videoschetsen. De onverwachtse ontdekkingen die in de schetsen liggen opgeslagen kunnen vervolgens worden uitgewerkt tot kinetische sculpturen die hij toont in de grote zaal van Kunstenlab.

In de podiumruimte laat de kunstenaar voor het eerst zijn gehele videoarchief zien. Dit open archief bestaat uit alle videoschetsen en andere documentatie waarin Langkamp de experimenten, observaties en ideeën registreert en actief onderzoekt. Het archief omvat meer dan tien jaar van zijn kunstenaarspraktijk en is onlangs door hem verzameld en gearchiveerd in een enorme digitale database. De video’s uit deze database komen in de tentoonstelling in een willekeurige volgorde voorbij als een schijnbaar eindeloze opvolging.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 20 november om 16.00 uur. Aansluitend wordt de tentoonstelling ‘Tussenruimte’ van Danny Fool geopend. Je bent van harte welkom.

Datum: 19 november 2022 - 8 januari 2023
Deur open: 13.00 uur uur
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: Gratis
Locatie: Kunstenlab
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda