Skip to Content

Tentoonstelling CineChine van Mariska de Groot

De installatie CineChine van Mariska de Groot in het Kunstenlab bestaat uit voorwerpen die herinneren aan een gedemonteerde filmmachine. Diep verscholen in het filmapparaat lichten projecties op van grafische patronen die worden omgezet in geluidstrillingen. Tijd, ritme, licht en geluid  zijn de elementen waar De Groot mee speelt.

In ‘CineChine’ ervaart de toeschouwer het fenomeen optische geluid; een uitvinding van de jaren 1920 toegepast in celluloid en synthesizers. Gefascineerd door de analoge apparatuur en optisch geluid maakte Mariska de Groot studie van historische technieken waarbij geluid beeld wordt en beeld geluid blijkt te zijn.

De installatie bestaat uit voorwerpen die herinneren aan een gedemonteerde filmmachine. Diep verscholen in het filmapparaat lichten de projecties op van grafische patronen die worden omgezet in geluidstrillingen. Het perspectief van tijd en ritme en licht en geluid zijn gebaseerd op de projectie, de sluitertijd en het ritme van de machine. In haar installatie waarvan ze zelf elk onderdeel bouwde, speelt Mariska de Groot met die elementen.

Mariska de Groot studeerde grafische vormgeving aan de kunstacademie ARTEZ in Arnhem. In 2012 voltooide ze haar master ArtScience aan de KABK/Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Opening
De tentoonstelling wordt geopend op zondag 13 september om 16.30 uur in combinatie met de tentoonstelling van Viorica Cernica in de Kunstenlabsteeg.

Datum: 12 september 2015 - 8 november 2015
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda