Skip to Content

Tentoonstelling Cut It!

Maaike Folmer toont in de projectruimte en Kunstenlabsteeg haar gedetailleerde digitale collages, die zowel dystopisch als sereen te noemen zijn. Sinds kort verwerkt ze eigen foto’s in haar werk, gemaakt in Deventer en Rotterdam.

Folmer is gefascineerd door hoe de mens zich verhoudt tot zijn omgeving. Tijdens haar reizen zag ze hoe verschillen in rijkdom zichtbaar zijn in het landschap. Rijke gebieden waren schoon en geordend terwijl in armere regio’s chaos en vervuiling de boventoon voerden. Die tegenstelling, waarvan beide uitersten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, zie je terug in haar werk. Voor haar collages gebruikt ze vooral online gevonden beeldmateriaal van industriële bouwwerken en afval. Uit die foto’s selecteert zij elementen die, digitaal geknipt en geplakt, helemaal opgaan in een nieuwe door haar gecreëerde vorm. De chaos en lelijkheid van alle individuele elementen krijgen door de extreme ordening van Folmer een onverwachte kalmte en balans. Sommige collages zijn in het midden gespiegeld, waardoor ze een soort industriële ‘rorschach testen’ worden, waarmee de kunstenaar vragen oproept over de impact van de mens op zijn omgeving.

Opening
De tentoonstelling wordt op zondag 11 september om 16.00 uur feestelijk geopend samen met de tentoonstelling van Roos van Haaften in de grote zaal.

Datum: 10 september 2022 - 6 november 2022
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda