Skip to Content

Tentoonstelling EVERYBODYHAPPY

Willum Geerts exposeert in het Kunstenlab en Kunstenlabsteeg sculpturen die in de tijd een verandering ondergaan. In de installaties is een spanning voelbaar, al kan je er als toeschouwer niet de vinger opleggen: gaat er zo iets gebeuren of heb je het al gemist? Op zondag 8 mei om 16.00 uur tijdens de opening zet Willum Geerts de sculpturen samen met muzikanten in beweging. Je bent van harte welkom!

Op 19 oktober 1929 bracht Warner Brothers de musicalfilm ‘Is Everybody Happy?’ uit, met in de hoofdrol muzikant Ted Lewis. De film straalt het optimisme van die tijd uit en zelfs de meest doorgewinterde tegendraadse geest ging daarin mee. 5 dagen later werd de wereldwijde Grote Depressie ingeleid door de beurskrach.

Kunstenaar Willum Geerts kent de kracht van entertainment en het optimisme van Lewis. En wederom leven we in een tijdsgewricht dat onze fundamenten doet wankelen. Voor Geerts is onze overdadige, overspannen en uitgeholde samenleving van vandaag een grote bron van inspiratie. Of onze angst nu wel of niet terecht is: het escapisme viert hoogtij. Wie wil er nu niet ontsnappen aan de werkelijkheid?

Geerts is een bekwaam ‘irritainer’. De mengeling van zijn jarenlange ervaringen als muzikant, performer en beeldend kunstenaar krijgen vorm in diverse disciplines: installatie, performance, sculptuur, video, geluid en grafisch ontwerp. Met deze gereedschappen ter hand laat hij ons in uitvergrotingen de absurditeit van het alledaagse ervaren.

Datum: 7 mei 2016 - 19 juni 2016
Tijd: 13:00 - 17:00
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda