Skip to Content

Tentoonstelling Jeroen Diepenmaat & Babet Olde Weghuis

De schilderijen van Babet en de installaties van Jeroen gaan een spel aan met elkaar in de tentoonstellingsruimte. Hoewel de werkwijze en gebruikte media totaal verschillen, is het nieuwe werk van beide kunstenaars zichtbaar in ontwikkeling in een nieuwe richting. Jeroen zal tevens een installatie maken speciaal voor deze expositieruimte.

Jeroen Diepenmaat – Bend all your notes for me

De nieuwe werken die in het Havenkwartier gepresenteerd worden vormen een onderzoek naar de inhoud van elektronische apparatuur. Door de apparaten open te werken tot een ‘3D exploded view’, is er goed zicht op de printplaten en bedrading. Deze is vervangen door gebogen draad, welke allerlei vormen aannemen, zoals letters en mensfiguren. Zij bevolken de apparatuur en verwijzen naar de functie, het medium of de boodschap die het apparaat uitdraagt. De werken zijn onderdeel van de groeiende serie ‘Bend all your notes for me’.

Babet Olde Weghuis – Een kier in de hemel

In de nieuwe schilderijen is Babet op zoek naar avontuur. Waar ze eerder op ’safe’ speelde, laat ze dat nu los. Het wordt een spel met de verf, schijnbaar direct, vaak laag over laag. Hierdoor zijn er vele werelden te ontdekken in de nieuwe werken. De voorstellingen staan dicht bij de natuur zoals landschappen, tuinen, etc.
Donker en licht met oneindige kleuren bestaan naast en door elkaar. Waar Babet eerder graag naar het licht schilderde, mag nu ook het duister bestaan. Steeds meer neemt de autonomie van het schilderen plaats voor de figuratie en versmelten uiteindelijk tot een geheel.

De opening van de tentoonstelling is op vrijdag 29 augustus om 20.00 uur.
Aansluitend presenteert esc.rec. de ass-crack stage-hack # 3 om 20.30 uur met live optredens van Yoshimi! en Toxic Chicken.

Beide evenementen zijn gratis te bezoeken!

Datum: 29 augustus 2008 - 24 september 2008
Tijd: 13:00 - 17:00
Entree: gratis!
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda