Skip to Content

Tentoonstelling ‘Proefdiervrij’

Festivals zijn een populair fenomeen in de hedendaagse samenleving. Zij zijn afgebakend in tijd en ruimte: deze events spelen zich af op een specifiek festivalterrein en gedurende een omsloten tijdsperiode. Bezoekers kunnen een veelheid aan optredens bijwonen of aan activiteiten deelnemen, die naadloos binnen het festivalprogramma samenvallen. Naast het feit dat een fysieke locatie anders oogt wanneer er een festival gaande is, brengen dergelijke events ook een scala aan objecten en andere omgangsnormen met zich mee. Denk maar aan podia, mobiele bars en foodtrucks, plastic glazen, en – bij de meerdaagse festivals – ook tenten en slaapzakken. Juist deze tijdelijkheid maakt dat festivals goede experimenteer- en onderzoeklocaties zijn en daarvoor ook steeds vaker worden ingezet.

Duurzaamheid is bijvoorbeeld een belangrijk onderwerp als tegenbeweging voor de van overconsumptie betichte festivals. Daarom wordt er op festivals volop geëxperimenteerd met duurzame energie- en afvaloplossingen. Een ander onderzoeksthema op festivals is ‘crowd control’: de Smart City heeft in het festivalterrein een prachtige living-lab setting.

In ‘Proefdiervrij’ tonen we een aantal gevolgen en uitvloeisels van de festivalcultuur. Verschillende kunstenaars buigen zich over de vraag hoe een festival(terrein) wordt ingezet als proeftuin voor innovaties; zowel wanneer de bezoeker zich bewust is van deze positie, als wanneer hij onwetend is.

Met werk van Cleo Campert, Ronald van der Meijs, Eli Zegers, KRNWTR, Bluecamp by BlueLoop en KarTent

Feestelijke opening op zondag 14 mei, om 16 uur. Wees welkom!

Datum: 11 mei 2017 - 25 juni 2017
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab
Website organisator
Facebook Event

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda