Skip to Content

Tentoonstelling Spoelstra – Lists

Spoelstra is een ‘avant-garde-noise-math-rock-electro-muzikant’. Zijn songs steken complex in elkaar en zijn albums zijn thematisch van aard, met titels die getuigen van gortdroge humor, keer op keer gegoten in door hemzelf ontwikkelde en beeldvullende typografie.

Voorafgaand aan het bijbehorende optreden op 30 oktober in De Perifeer laat Spoelstra in de projectruimte van het Kunstenlab zijn uitgave ‘Lists’ zien, die hij maakte voor de Sediment serie van platenlabel Esc.rec. en bestaat uit acht setlists voor een Spoelstra live show. Het zijn acht unieke kunstobjecten.

‘Lists’ gaat over al het voorbereidende werk van muzikanten dat het publiek doorgaans nooit te zien krijgt: het opdoen van inspiratie, het schrijven van nummers, het oefenen, het verzinnen van teksten, titels, artwork en setlists en vooral het weggooien van het meeste daarvan omdat het misschien toch nog iets beter kan. Dat alles heeft als doel een veeleisend en kritisch publiek steeds een stap voor te blijven en te kunnen verrassen met iets dat het hopelijk toch niet eerder precies zo heeft gehoord of gezien.

Datum: 10 september 2016 - 30 oktober 2016
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda