Skip to Content

Tentoonstelling Tussenruimte

Danny Foolen toont in de projectruimte verschillende kunstwerken waarin hij zoekt naar de betekenis en de grenzen van fysieke ruimte. Middenin de zaal staat een grote installatie die hij speciaal voor zijn tentoonstelling in Kunstenlab ontwikkelde.

Danny Foolen is gefascineerd door het begrip ruimte. Wat is ruimte eigenlijk? Waar begint het en waar houdt het op? Vragen als deze onderzoekt hij in zijn werk door middel van schaalmodellen, installaties en fotografie. Ruimte is overal, maar we hebben kaders nodig om het te kunnen zien. Danny Foolen speelt met die behoefte aan kaders. Zijn objecten bevatten herkenbare elementen, zoals deuren en ramen, maar de manier waarop die elementen bij elkaar zijn gebracht werkt vervreemdend. Wat we zien en ervaren in zijn werk ligt niet in lijn met onze verwachtingen van hoe fysieke ruimte zich gedraagt. Onze onbewuste aannames over ruimte worden blootgelegd en ontkracht.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 20 oktober om 16.00 uur. Aansluitend wordt de tentoonstelling ‘Archief van kaders’ van Johannes Langkamp geopend.

Datum: 19 november 2022 - 8 januari 2023
Deur open: 13:00 uur
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: Gratis
Locatie: Kunstenlab
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda