Skip to Content

The Bent Moustache + JD Meatyard

The Bent Moustache is van oorsprong een Britse band en is een doorstart van het door Ajay Saggar opgerichte Donkey.

Na het in 2007 uitgebrachte Forst werd dit jaar het nieuwe album Pastures New Seasons Turn gereleased. Een album wat vele invloeden verraad, maar ze allemaal een eigen draai geeft. De nummers werden geschreven en opgenomen door Saggar, ex-Dandelion Adventure en Donkey (beiden hadden sessies voor Peel). Hij en zijn bandleden maken een uitgesproken art-rock geluid dat agressieve post-punk ritmes mengt met lieve harmonieën, killer riffs en verslavende melodieën voor een ervaring die, hoewel geworteld in het verleden, het allemaal verfrissend nieuw en vitaal laat klinken.

Als voorprogramma komt JD Meatyard voor ons optreden. Deze Ier groeide op in Glasgow en woont nu in Rotterdam. Hij heeft net zijn solo debuutalbum uit, toepasselijk getiteld ‘JD Meatyard’. De nummers op het album gaan over liefde, verliezen, winnen, stommiteiten, in jezelf praten en bidden… maar er zitten ook politieke songs tussen. En een klassieker – Hank Williams’ ‘So Lonesome…’.

In het afgelopen jaar was JD Meatyard support voor onder ander de Amerikaanse band Arbouretum en Probe-labelgenoten Half Man Half Biscuit wat resulteerde in uiteenlopende observaties, zoals “White Stripes meets Woody Guthrie” maar ook “Kevin Coyne en Syd Barret gefilterd door de intensiteit van the Fall’s ‘Slates’-periode.” In een vorig leven stonden zijn bands in de oprechte belangstelling van de nog altijd gemiste DJ John Peel.

Datum: 27 januari 2012
Deur open: 17:00 uur
Tijd: 20:30 - 23:30
Entree: 8 euro
Locatie: WILLIE

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda