Skip to Content

The Not So One Man Show!

Een collectie als zelfbeeld, zelfverheerlijking, of zelfverdediging?

In de nieuwe expositie in het Havenkwartier toont beeldend kunstenaar en curator Patrick Mangnus voor het eerst zijn eigen verzameling werken van andere kunstenaars. Sommige werken zijn een gift van de kunstenaar, andere zijn aangekocht en vele werken zijn verkregen door onderling te ruilen. Er is werk te zien van kunstenaars uit Deventer en de regio, maar ook werken van Amerikaanse kunstenaars.

Deelnemende kunstenaars: Pieter Alewijns, Loes ten Anscher & Sophia Wening, Alphons ter Avest, Be Birza, Hans Bosman, Jasper van der Burgh, Viorica Cernica, Rubin Clerckx, Heidi Corthout, Sebiha Demir, Jeroen Diepenmaat, Loes Enklaar, Maaike Folmer, Nel Kamphuis, Lies Kortenhorst, Johan Kuipers, Anke Land, Herman Meijering, David Morrison, Vincent Nijhof, Margot Olde Loohuis, Babet Olde Weghuis, Robert Patierno, Marike Pool, Rien Renema, Saygin Soher, Matjaz Stûk, Wytse Sterk, Femke Teussink, Xander Trip, Ria Wesseling, Colin Wilkinson, Bastiaan van Zwieten.

The not so one man show! stelt in een bonte verzameling van meer dan 30 kunstenaars de paradoxale vraag of het gaat over de verzamelaar of over de verzameling als geheel. Door de expositie in themablokken op te zetten en aan te vullen met persoonlijke spullen wordt een poging gedaan de persoon achter de verzameling iets te verduidelijken. Deze tentoonstelling geeft ook aan hoe gemakkelijk het is een eigen collectie op te bouwen. Het is een primeur om alle werken eindelijk bij elkaar te zien; sommige werken komen nu voor het eerst pas uit de lades…

In de tentoonstelling zijn voornamelijk schilderijen, grafiek, fotografie, prints en tekeningen te zien, aangevuld met wat kleinere objecten. Uiteraard is deze expositie slechts een momentopname, want het verzamelen en zien van veel kunst smaakt naar meer!

De feestelijke opening van de tentoonstelling is op vrijdagavond 29 april om 20.00 uur. Er wordt muziek gedraaid, maar ook verloot de curator een eigen werk onder de bezoekers en hoopt hiermee het startsein te geven voor nog een particuliere collectie!

Tentoonstellingsopeningstijden:
Vr 29 april: 13.00 t/m 17.00 uur
Za 30 april: gesloten (Koninginnedag)
Zo 1 mei: 13.00 t/m 17.00 uur
Vr 6, za 7, zo 8 mei: 13.00 t/m 17.00 uur
Vr 13, za 14, zo 15 mei: 13.00 t/m 17.00 uur

Bezichtiging buiten deze tijden mogelijk op afspraak: Patrick Mangnus 06-16176737

Datum: 29 april 2011 - 16 mei 2011
Tijd: wisselende (openings)tijden, zie beschrijving of website organisator
Entree: gratis!
Locatie: vmDAVO publieksruimte

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda