Skip to Content

The Silent Majority

Deelnemende kunstenaars: Terence Baier, Gunter Gruben, Victoria Gudnadottir, Domenique Himmelsbach de Vries, Anne-Marie Meertens, Pim Trooster en Björn Zielman.

Onze samenleving raakt steeds verder gepolariseerd, met aan beide kanten van het spectrum een kleine minderheid die actief betrokken is bij discussies. Daartussenin zit een grote groep mensen die, veelal minder ideologisch gemotiveerd en veel praktischer redenerend, in hun eigen leven op ontwikkelingen reageren. Deze middengroep hoor je echter nauwelijks.

In de tentoonstelling wordt door de kunstenaars onderzocht hoe we ons verhouden tot een samenleving die steeds meer gepolariseerd raakt. Hoe gaan we om met verschillen tussen mensen? En welke rol kunnen zij als kunstenaar spelen in het mobiliseren en visualiseren van de stille meerderheid?
De tentoonstelling sluit qua thema aan op de verkiezingen die in maart worden gehouden.

Een deel van de tentoonstelling was hiervoor te zien in Tetem. In Kunstenlab is de tentoonstelling uitgebreid met werk van Terence Baier, Pim Trooster en Björn Zielman. Ook werkt een aantal kunstenaars in een aanvullende activiteit of project samen met Deventer scholieren en Deventer publiek.

Datum: 17 maart 2018 - 29 april 2018
Tijd: 13:00 - 17:00
Entree: gratis!
Locatie: Kunstenlab
Website organisator

Voeg toe aan je agenda (iCal/.ics)
Voeg toe aan je Google agenda